Maszkban emlékeztek meg a kivégzett tábornokokról Aradon

PADOVAI SZENT ANTAL
Arad, 2021. október 6. Szentmise az aradi vértanúk emlékére az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, az aradi vértanúk emléknapján az aradi Páduai Szent Antal-katedrálisban 2021. október 6-án. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Járványellenes intézkedések mellett emlékeztek meg a magyar forradalom és szabadságharc 172 évvel ezelőtt kivégzett tábornokairól Aradon. A városban szerdára meghaladta a hét ezreléket a fertőzöttségi ráta, ami azt jelenti, hogy ezer lakosból több mint heten fertőződtek meg az elmúlt két héten.
Vágólapra másolva!

A minorita templomban tartott szentmisén Kovács Gergely érsek szentbeszédében elmondta: az egyházi gyakorlatban a hitükért meghalt keresztényeket tekintik vértanúknak. Aradon azonban a nemzet vértanúiról beszélünk.

Többségük nem magyarnak született, de felesküdött Magyarországra, és az adott szavához a végsőkig hűséges maradt.

Szentmise az aradi vértanúk emlékére az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján, az aradi vértanúk emléknapján az aradi Páduai Szent Antal-katedrálisban Forrás: MTI/Rosta Tibor

– Mi érezzük ma ennek a magatartásnak a súlyát. (.) Tudunk az utolsókig ragaszkodni egy meggyőződéshez, az adott szóhoz – tette fel a kérdést.