Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Új óriástök-világrekord született Olaszországban

Record pumpkin from ItalyPumpkin exhibition Environmental Issues nature Free time Colorful g Horizontal PUMPKIN
28 September 2021, Baden-Wuerttemberg, Ludwigsburg: A giant pumpkin is on display at the pumpkin exhibition at the Blühende Barock in Ludwigsburg. The pumpkin of the Italian pumpkin grower Stefano Cutrupi from Radda in Chianti in Tuscany has set the record of 1226 kilograms at the Italian pumpkin weighing championships, according to the organizers. Photo: Bernd Weißbrod/dpa (Photo by BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy olasz kertész 1226 kilogrammos óriástököt termesztett, és ezzel új világrekordot állított fel.
Vágólapra másolva!

A toszkánai Stefano Cutrupi csaknem egy és egynegyed tonnás töktermése az észak-olaszországi Peccioliban rendezett 10. Óriástökfesztiválon nyerte el a hétvégén a világ legnagyobb töke címet.

Az olasz termelő a belga Mathias Willemijns 2016-ban felállított, 1190,5 kilogrammos rekordját döntötte meg csaknem 35 kilóval.

A Stefano Cutrupi által termesztett óriástök a németországi Ludwigsburgban 2021. szeptember 28-án Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Bernd Weissbrod

Az új világrekorder kedden a németországi Ludwigsburgba érkezett, hogy az ottani tökkiállítás sztárja legyen. Az olaszországi tökfesztivált a Club Lo Zuccone egyesület szervezte, amely 2011-ben jött létre azzal a céllal, hogy kedvet csináljon az óriászöldségek termesztéséhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről