Soros György szervezetei állampolgárságot követelnek az illegális bevándorlóknak az Egyesült Államokban

Egyesült Államok, Mexikó, illegális bevándorlás
Ciudad Juarez, 2019. július 9. Menekültek próbálnak átjutni az Egyesült Államokba a mexikói-amerikai határkerítésen a Chihuahua mexikói állambeli Ciudad Juarezben 2019. július 9-én. MTI/EPA-EFE/David Peinado
Vágólapra másolva!
Soros György milliárdos tőkespekulánshoz szorosan kötődő szervezetek kedden aktivistákat telepítettek Washingtonba, hogy az Egyesült Államokban levő illegális bevándorlók milliói számára állampolgárságot követeljenek - írja a 888. A tüntetés előzménye az, hogy a minap a költségvetési tervezetből eltávolították azt a tételt, amit a demokraták csempésztek bele annak érdekében, hogy legalább 8 millió illegális migráns számára amnesztiát biztosítsanak.
Vágólapra másolva!

Napokkal ezelőtt a szenátus jogi főtanácsadója - az ő feladata a törvénytervezetek jogi szabályosságának elbírálása - , a 2012-ben még a demokrata többségi vezető által kinevezett Elizabeth MacDonough úgy határozott, hogy az illegális migránsok számára nyújtandó amnesztia nem kerülhet bele a demokraták által benyújtott költségvetési tervezetbe.

Az Egyesült Államokban Joe Biden beiktatása óta soha nem látott mértékű lett az illegális bevándorlás. (képünk illusztráció). Forrás: MTI/EPA-EFE/David Peinado

Joe Biden beiktatása óta a demokraták azon ügyködtek, hogy az átfogó 3,5 billió dolláros költségvetési tervezetük részeként amnesztiát csempésznek a DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) programban részt vevő illegális migránsok számára, valamint az Egyesült Államok farmjain dolgozó ideiglenes védettségi státusszal rendelkező úgynevezett alapvető fontosságú munkavállalók számára.

Augusztusban kiderült, hogy mindez 107 milliárd amerikai dollárba kerülne az amerikai adófizetőknek.

Joe Biden baloldali amerikai elnök számára fontos lett volna az, hogy átmenjen a költségvetésbe csempészett amnesztia, mivel a választás során egyik fő ígérete volt a progresszív, radikális szavazók és a vállalati támogatók fele, hogy megvalósítja a milliókat érintő intézkedést. Ez másfelől rengeteg szavazót is hozott volna a demokratáknak, teljesen befolyásolva a választási erőviszonyokat a republikánusokkal szemben.

Nem véletlen, hogy már hónapok óta zajlott a vita a költségvetési tervezetről az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusában a republikánus képviselők és szenátorok heves tiltakozása mellett.

A Nemzeti Tudományos, Mérnöki és Orvostudományi Akadémia kutatása szerint az illegális bevándorlás jelenlegi szintje már most is lefelé nyomja az amerikai béreket, miközben mintegy

500 milliárd dollárnyi vagyont von el az amerikai munkás- és középosztálytól a munkaadók és az újonnan érkezők felé.

Nem is váratott magára sokáig Soros György válasza. Harcba küldött számos aktivistát és szervezetet, hogy tüntessenek a döntés ellen.

Soros György, milliárdos. Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Olyan civil szervezetek, csoportok jelentek meg, mint:

  • a Casa de Maryland,
  • a Make the Road New York,
  • a United We Dream,
  • a United Farm Workers,
  • a Service Employees International Union és
  • a Center for Popular Democracy,

hogy követeljék a kongresszustól: az amnesztiát foglalják bele a költségvetési csomagba, szembemenve MacDonough döntésével.

A Breitbart News korábban már beszámolt arról, hogy a Casa de Maryland, a United We Dream és a Center for Popular Democracy évek óta erősen függ anyagilag a Soros György által finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítványoktól (Open Society Foundations).