Sargentini utódja próbálja támadni Magyarországot

Gwendoline Delbos-Corfield, képviselő, EP, politikus, Európai Parlament
EP Plenary session - The Pegasus spyware scandal
Vágólapra másolva!
Tanulmányútra érkezik a héten Budapestre az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága, a LIBE delegációja. A csoport egyik tagja, Nicolas Bay, a francia bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés EP-képviselője, az Identitás és Demokrácia frakcióvezető-helyettese exkluzív interjút adott a Magyar Hírlapnak az út részleteiről és valós céljairól. A Budapestre látogató LIBE-delegációt egy francia zöld EP-képviselő, Gwendoline Delbos-Corfield vezeti, aki Bay szerint „tökéletesen továbbviszi Judith Sargentini örökségét".
Vágólapra másolva!

Nicolas Bay közölte: "nagyon jól tudja, hogy működnek az ilyen utak, három éve ugyanis már volt lehetősége ugyanebben a témában Varsóba utazni a LIBE-delegáció tagjaként. Elméletileg ennek a lényege kivizsgálni a jogállamiságot ért állítólagos sérelmeket Magyarországon, alátámasztva az alapszerződés hetes cikkelye szerinti eljárást, amit a három éve megszavazott Sargentini-jelentés indított el".

Nicolas Bay Forrás: NurPhoto via Getty Images/Michel Stoupak/NurPhoto/Michel Stoupak

Valójában ez egy sztálinista per, ahol a vádlottat már előre elítélték

– emelte ki a francia politikus.

Elmondása alapján az Európai Parlament baloldala, beleértve a Néppártot is, egyáltalán nem mutat valódi érdeklődést az iránt, mi történik ténylegesen Magyarországon.

– hangsúlyozta.

Nem esett túl sok szó a jogállamiságról azelőtt, hogy hat éve Lengyelország és Magyarország ellenezte az európai menekültügyi rendszer reformját, amely kötelező kvóta szerint akarta szétosztani a migránsokat.

"A jogállamisági vita tehát csak egy ürügy a brüsszeli diktátumoknak ellenálló országok megtörésére" – hívta fel rá a figyelmet a francia politikus.

Nicolas Bay véleménye alapján: "elég csak megnézni a számtalan állásfoglalást és határozatot, amelyet az Európai Parlament többsége megszavaz. Kéthavonta Magyarországról és Lengyelországról tartanak vitát a plenáris üléseken, és mindig bűnösnek találják őket a nők, a migránsok, az LMBT-személyek jogai és a szólásszabadság elleni képzelt támadásokban".

– teszi fel a kérdést a francia EP-képviselő.

Azért jönnek, hogy az ideológiájukat hirdessék, és kampányoljanak a Fidesz ellen

– nyomatékosítja álláspontját.

Nicolas Bay célja a budapesti úttal az igazság keresése.

Ennek érdekében európai parlamenti kollégáival együtt részt vesz a betervezett találkozókon. Ezzel párhuzamosan ő is tervez találkozókat akadémikusokkal, újságírókkal, konzervatív NGO-kkal és kormányzati tisztségviselőkkel.

Egy teljes és őszinte képet akar alkotni a helyzetről, amiről aztán beszámolhat Brüsszelben.

Franciaországban is akar pedagógiai munkát végezni, hiszen túl sok hazugságot ismételgetnek Magyarországról, a legcsekélyebb ismeret nélkül.

– fűzte hozzá.

"Én a magam részéről nem köztisztviselő vagyok, hanem a francia emberek által megválasztott képviselő".

Emmanuel Macron nem hallgattathat el engem, el fogom mondani, amit látok

– emelte ki.

A látogatásnak még nincs hivatalos munkaprogramja, csak egy előzetes programjuk van, de már azt is tanulságosnak véli a francia EP-képviselő. Ezzel kapcsolatosan Bay elárulta:

A program tehát még nincs véglegesítve, de az világos, hogy a konzervatív civil társadalom nem kap sok szót. A projekt nyilvánvalóan egyoldalú, türelmesen meghallgatják majd az ellenzéket, vádolják a kormányt és figyelmen kívül hagyják annak támogatóit – mondta a francia politikus.

Azt pedig egészen botrányosnak nevezte, hogy a liberális Renew-frakció az utolsó pillanatban a momentumos Donáth Annát nevezte a bizottságba a román Ramona Strugariu helyére.

Donáth Anna Forrás: MTI/Momentum

Ő emlékszik rá, hogy a LIBE három évvel ezelőtti varsói jogállamisági missziójától eltiltották a reformkonzervatív ECR-frakció tagját, Marek Jureket, mert maga is lengyel. Most azonban a LIBE-bizottság szocialista elnöke megengedi, hogy egy magyar ellenzéki képviselő Budapestre jöjjön és részt vegyen a munkánkban.

– nyomatékosította Bay. A misszióért felelős képviselő, Gwendoline Delbos-Corfield tökéletesen továbbviszi Judith Sargentini örökségét.

Bay már vett részt üléseken Magyarország témájában, amelyeket Delbos-Corfield asszony vezetett, és szerinte az EP-képviselő már kialakította a véleményét.

Nem objektívan vizsgálódni jön ide, hanem ügyészként, vádlóként.

A politikus hozzátette:

Gwendoline Delbos-Corfield Forrás: © European Union 2021 - Source : EP/Fred Marvaux

Nicolas Bay elmondta, hogy készül egy újabb jelentés Magyarországról. Értékekése alapján

– és itt azért komolyan meg kell kérdőjelezni ezt a botrányos brüsszeli beavatkozást, amellyel nyíltan egy nemzeti párt ellen kampányolnak –, vagy hogy engedjen az EU követeléseinek.

A francia politikus szerint: a módszer, amit alkalmaznak, megvetendő. Miután tudomásul vették, hogy a törvényes út, a hetes cikkely szerinti eljárás zsákutcának bizonyult,

a pénztárcájánál akarják megfogni Magyarországot, túszul ejteni a magyar embereket, megfosztani őket a helyreállítási és hamarosan talán a strukturális alapok forrásaitól is.

Meg akarják fojtani az országot, hogy rosszabb legyen a gazdasági helyzet, hátha a választók ezért majd a Fideszt teszik felelőssé.

De a posztnacionális nyugati elit megmutatja ezzel, mennyire híján van a kultúrának. Figyelmen kívül hagyják a történelmet, azt, hogy a magyaroknak mindig harcolniuk kellett a puszta létezésért is. Hérakleitosz azt mondta, a harc mindennek nemzője.

– zárta a Magyra Hírlapnak adott interjúját Nicolas Bay francia EP-képviselő.