Rekordalacsony szinten Joe Biden népszerűsége

BIDEN, Joe
Washington, 2021. augusztus 27. Joe Biden amerikai elnök a kabuli kettős terrortámadásról a washingtoni Fehér Ház Keleti termében tartott sajtóértekezleten 2021. augusztus 26-án. Legalább 103 ember, köztük 13 amerikai katona és az iszlamista tálib mozgalom 28 tagja életét vesztette, mert két öngyilkos merénylő pokolgépeket robantott a kabuli repülőtérnél. A légi kikötőnél ezrek várják, hogy légi úton kimenekítsék őket az országból, miután az iszlamista tálibok elfoglalták Afganisztán csaknem egészét. MTI/AP/Evan Vucci
Vágólapra másolva!
Joe Biden amerikai elnök elfogadottsága rekordalacsony 39%-os szinten áll mindössze 8 hónappal a beiktatása után egy szerdán közzétett Economist/Yougov által végzett felmérés szerint – írja a Breitbart.
Vágólapra másolva!

Az amerikai lakosság mindössze 39%-a elégedett Joe Biden amerikai elnök eddigi teljesítményével, miközben 49%-uk elutasítja az elnököt. Egy hét alatt 6%-ot esett az elnök népszerűségi mutatója.

Forrás: MTI/AP/Evan Vucci

Az elnök népszerűségének a csökkenése elsősorban az elpártoló demokrata szavazóknak köszönhető, akik elégedetlenek lettek az elnök afganisztáni fiaskójával, a magas inflációval és Biden rossz koronavírus-politikájával.

A beiktatását követő periódusban, mintegy fél évig 10-ből 9 demokrata szavazó elégedett volt az elnök teljesítményével, de az utóbbi hétben 9 százalékot esett az elnök népszerűsége a demokrata szavazók körében. Ennek eredményeként a demokrata támogatók 86%-os támogatottságáról már 77%-ra zsugorodott az elnök elfogadottsága.

A független szavazók 39, míg a republikánus szavazók 9 százaléka tartja csak elfogadhatónak az elnök megosztó teljesítményét.

Először a beiktatása óta többen elégedetlenek az elnök koronavírusjárvány-kezelésével kapcsolatos intézkedéseivel, mint ahányan elégedettek.

A gazdaságpolitikai kérdésekben a lakosság 40%-a szerint elfogadható az elnök teljesítménye, míg 47%-uk elutasítja az elnök intézkedéseit.

Az amerikaiak többsége úgy gondolja, hogy a gyengélkedő, infláció sújtotta gazdaságért Biden elnök a felelős.

A lakosság 16%-a úgy gondolja, hogy a gazdaság fejlődik, miközben szinte háromszor többen, 44% gondolja ennek az ellenkezőjét. Az afganisztáni brutális visszavonulást követően a lakosság mindössze 33%-a elégedett az elnök intézkedéseivel kapcsolatosan, mialatt 55% helyteleníti azokat.