Mitt Romney Soros György fizetett embere

GettyImageRank2 Horizontal GOVERNMENT POLITICS Senator Mitt Romney (R-UT) walks outside the Senate chamber during a recess in the impeachment trial against President Donald Trump at the US Capitol on January 28, 2020 in Washington, DC. (Photo by Brendan S
Mitt Romney
Vágólapra másolva!
Mitt Romney szenátor, a Republikánus Párt tagja szinte mindenkit megdöbbentett akkor, amikor a republikánusok között egyetlenként, Donald Trump elnök elítélésére szavazott a demokraták által indított felelősségre vonási eljárásban. Időközben egy napvilágot látott pénzügyi jelentésből kiderült, hogy Romney 17 500 dollárt kapott a Soros Fund Managementtől, ami a baloldali milliárdos Soros György által alapított szervezet. Rengeteg szavazó és politikus árulóként tekint a magát republikánusnak valló politikusra, aki a kritikák szerint egyöntetűen a pénzügyi körök embere - írja a Tűzfalcsoport. Ennek fényében teljesen érthető az, hogy miért kritizálta az amerikai szenátor Magyarországot egyik minapi beszédében.
Vágólapra másolva!

A Barron's, az Egyesült Államok egyik vezető gazdasági lapja szúrta ki a tőzsdefelügyelet honlapján, hogy egy 2020. március 6-i jelentés szerint a Soros Fund Management részesedése 2,7 millió A osztályú részvénnyel meghaladta az 5 százalékot a beltéri sporteszközeiről, különösen a fitneszkerékpárjairól ismert Peloton Interactive Inc.-ben.

Soros György a baloldali tőzsdespekuláns Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

Soros alapkezelője idén kezdett nagy arányú bevásárlásba, a tavalyi év végén még mindössze 281 ezer Peloton-papírja volt, az alap nyeresége óráról órára növekszik, hiszen a pénzét egyelőre nem vonta ki a Pelotonból.

A koronavírus eddigi legnagyobb Wall Street-i nyertese viszont alighanem Bill Ackman, Soros György egykori üzlettársa. Ackman a tél folyamán, amikor sokan még alábecsülték a COVID-19 gazdasági hatásait, 27 millió dollár értékben vásárolt különböző biztosítási csomagokat, úgynevezett CDS-eket (Credit Default Swap). Vagyis az amerikai és a világgazdaság „ellen fogadott", és ezzel több mint 2,7 milliárd dollárt keresett.

A konzervatív American Thinker ennek apropóján bővebb portrét közölt Ackmanról, kiemelve, hogy a legutóbbi négy választáson a Demokrata Párt bőkezű támogatója volt, de kisebb adományokkal a fanyalgó republikánusok, például Mitt Romney és John McCain kampányait is megsegítette.

Mitt Romney republikánus szenátor, aki valójában szinte minden kérdésben a baloldali demokratákkal szavaz Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Newt Gingrich republikánus elnökjelölt ennél is tovább ment, és a 2012-es kampányban így fogalmazott

Mitt Romney szenátor, a Republikánus Párt tagja szinte mindenkit megdöbbentett akkor, amikor a republikánusok között egyetlenként, Donald Trump elnök elítélésére szavazott a demokraták által indított felelősségre vonási (impeachment) eljárásban.

Az első, a „hatalommal való visszaélésről" szóló vádpontban 52 republikánus szavazott az elnök felmentésére, ám Romney csatlakozott a 47 demokrata szenátorhoz, és az elnök elítélését támogatta.

Időközben napvilágot látott egy pénzügyi jelentés, amely magyarázatot nyújthat arra, és felfedheti, hogy Romney miért szavazott az elnök ellen.

Az OpenSecrets.org szerint Romney 17 500 dollárt kapott a Soros Fund Managementtől, amely egy, a baloldali milliárdos, Soros György által alapított szervezet.

Romney bekerült a 20 legfontosabb politikus közé, akik ettől a szervezettől a legnagyobb támogatásokat kapják, olyanok között mint Barack Obama, az USA volt elnöke, Chuck Schumer szenátor, Hillary Clinton volt elnökjelölt, John Kerry és még sokan mások.

Az a hír, hogy Romney nagy pénzeket fogadott el Sorostól, nem fog sokakat meglepni, mivel a saját szövetségesei is az utóbbi időben "piti"-nek, pénzsóvárnak minősítették, korábban pedig rendszeresen azzal bírálták, hogy a gazdagok jelöltje, aki nem törődik a szegény választókkal.

Romney sikertelen, 2012-es elnökválasztási kampányának volt szóvivője azt állítja, hogy a szenátort a szavazás során a

„keserűség és féltékenység motiválta", miszerint Trump bűnös bizonyos kérdésekben a felelősségre vonási eljárás során.

Rick Gorka, aki jelenleg a Republikánus Nemzeti Bizottság (RNC) kommunikációs igazgatója, a Twitteren elmondta, hogy Romney csak azért keserű és csalódott, mert Trump „elvégezte azt, amit [Romney] többször is elmulasztott".

– jelentette ki a pártigazgató.