Fehéroroszország és Oroszország egy lépéssel közelebb kerültek az összeolvadáshoz

LUKASENKA, Aljakszandr; PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2021. szeptember 9. Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kezet fog fehérorosz hivatali partnerével, Aljakszandr Lukasenkával Moszkvában 2021. szeptember 9-én. MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Voszkreszenszkij
Vágólapra másolva!
Oroszország és Fehéroroszország Államszövetségének legfelső államtanácsa október végi ülésén fogadhatja el az integráció elmélyítéséről szóló 28 szövetségi programot - jelentette ki Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, amikor csütörtökön a Kremlben fogadta őt orosz hivatali partnere, Vlagyimir Putyin.
Vágólapra másolva!

"Ez áttörés lesz sok területen" - ígérte Lukasenka.

Elmondta, hogy a két kormány pénteken még egyszer áttekinti a programokat, amelyeket a kétoldalú legfelső államtanács fog véglegesen elfogadni.

Moszkva, 2021. szeptember 9. Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kezet fog fehérorosz hivatali partnerével, Aljakszandr Lukasenkával Moszkvában 2021. szeptember 9-én. MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Voszkreszenszkij Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Mihail Voszkreszenszkij

Emlékeztetett rá, hogy a felek három éve kezdték meg a munkát a 28 útiterven.

Putyin a zárt ajtók mögött tartott tanácskozást megelőzően, kamerák előtt azt mondta, azért hívta meg Lukasenkát Moszkvába, hogy megvonják az egyenlegét annak a munkának, amelyet az elmúlt időben az államszövetség fejlesztési programján szakértői és kormányzati szinten elvégeztek.

- hangoztatta az orosz vezető.

Putyin szerint a kétoldalú csúcs feladata, hogy pontot tegyen néhány ügy végére, s hogy megadja a lehetőséget a kormányok pénteki minszki találkozójának, hogy egyes megállapodásokat véglegesítsen.