Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Vlagyimir Putyin karanténba vonul

A Zapad-2021 hadgyakorlat Oroszországban, fotó, galéria, 2021
Mulino, 2021. szeptember 13. Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) és Szergej Sojgu védelmi miniszter a Zapad-2021 (Nyugat-2021) fedőnevű orosz-fehérorosz közös stratégiai hadgyakorlaton a Nyizsnij Novgorod térségében lévő mulinói gyakorlótéren 2021. szeptember 13-án. MTI/EPA/Szputnyik/Szergej Szavosztyanov
Vágólapra másolva!
Karanténba vonul Vlagyimir Putyin orosz elnök a környezetében történt koronavírusos esetek miatt - áll a Kreml mai sajtótájékoztatójában.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint az orosz elnök Emomalii Rahmon tádzsik elnökkel folytatott megbeszélésén jelentette be a hírt.

- fogalmaztak a közleményben.

Vlagyimir Putyin karanténba vonul. Túl sok a koronavírusos beteg az elnök közvetlen környezetében Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Szergej Szavosztyanov


A Kreml szerint Putyin emiatt videólinken keresztül vesz majd részt a Sanghaji Együttműködési Szervezet és a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) e heti dusanbei csúcsértekezletén.

Putyin egészséges

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak kijelentette, hogy Putyin teljesen egészséges, és a karanténba vonulás nem befolyásolja munkaintenzitását.

Az elnöki sajtószolgálat vezetője hozzátette, hogy a Kreml majd később közli, hogy személyesen voksol-e majd az államfő a péntektől vasárnapig tartó parlamenti és helyhatósági választásokon.

Putyin az önkéntes karanténba vonulásának lehetőségéről hétfőn tett először említést, amikor a tokiói paralimpián eredményesen szerepelt sportolókat fogadott a Kremlben. Ezt követően a nap folyamán Nyizsnyij Novgorod megyében még megtekintette a Zapad-2021 hadgyakorlat fő szakaszát, majd Moszkvába visszatérve fogadta Bassár el-Aszad szíriai elnököt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről