Az egyik amerikai egyetem faji igazság, egyenlőség és társadalmi befogadás néven indít alapszakot

Egyetem Oktató Tanár Neptun Tárgyfelvétel Markmyprofessor Gólya
Az oktatók kiválasztása nem könnyű feladat, próbáljunk a rutinosabbaktól érdeklődni!
Vágólapra másolva!
A Nebraska Egyetem honlapja szerint idén új szakkal bővül az alapképzésük. A javarészt érzékenyítésről szóló szak a rövid leírás szerint azoknak szól, akiket érdekel a faji egyenlőség. Akik elvégzik a képzést, azok a vállalati, kormányzati és nonprofit szektorban is el tudnak majd helyezkedni, állítja az egyetem.
Vágólapra másolva!

A szakleírás szerint a hallgatók az egyenlőségről, a társadalmi befogadásról, illetve a kulturális különbségekből fognak tanulni a képzés során. Emellett politikai és történelmi tudást is elsajátítanak, ezen belül nagy hangsúlyt kapnak a latin-amerikaiak, az afroamerikaiak, illetve az amerikai őslakosok.

A Nebraska Egyetem szerint a végzősök magabiztosan tudnak majd beszélni a fajokról, a fehér felsőbbrendűségről,

valamint képesek lesznek tényalapúan elemezni a különböző etnikai csoportok problémáit, gondolkodásmódját.

Illusztráció Fotó / 123RF

Az új szak elindítása mellett friss tárgyak indulását is bejelentették. Az egyik például a "hogyan legyünk rasszistaellenesek" nevet kapta, amely során a rasszizmusról tanulnak majd a hallgatók, vagyis lényegében érzékenyítésen vesznek részt.

A tárgyleírás szerint lényegében a fehér emberek velük született előnyeiről, a fehér felsőbbrendűségről, és magáról a fehérségről tanulnak.