Egy gyászoló édesanya katona fia halála miatt kritizálta Bident, az Instagram letiltotta a fiókját

Vágólapra másolva!
Az afganisztáni Kabulban elkövetett öngyilkos merényletben megölt egyik tengerészgyalogos édesanyjának a múlt héten eltávolították az Instagram-fiókját, miután hevesen bírálta Biden elnököt fia halála miatt – írja a New York Post.
Vágólapra másolva!

A múlt heti véres kabuli merénylet következtében meghalt 20 éves tengerészgyalogos édesanyja, Shana Chappell hétfőn posztolt arról a Facebookon, hogy az Instagram fiókját eltávolították azért, mert beszámolt arról, hogy mi is történt valójában Afganisztánban, és abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy Joe Biden katasztrofális kivonulásának köszönhető a fia halála.

A gyászoló édesanya állítása szerint a közösségi platform elkezdte megjelölni több hónappal ezelőtti bejegyzéseit. Az Instagram figyelmeztetéseket kezdett küldeni a nőnek, hogy letilthatják a fiókját. Véleménye szerint azért tiltották a fiókját, mert fia halálát követően rengeteg követőt szerzett. Közösségi oldalán élesen kritizálta Joe Biden amerikai elnököt a katasztrofális afganisztáni helyzet, és a 13 amerikai tengerészgyalogos halála miatt. A nő többek között azt hangsúlyozta, hogy Biden nem az Egyesült Államok elnöke és vér tapad a kezéhez a szörnyű merényletben meghalt a 13 katona értelmetlen halála miatt. Félelmei szerint a következőkor a Facebook-fiókját fogják törölni a kritizáló bejegyzései miatt.

A nő fiókjának az eltávolítása nagyon sok ember figyelmét felkeltette. A botrányos esetre reagált Melissa Melendez, kaliforniai szenátor is.

A New York Post megkeresésére a Facebook azt nyilatkozta, hogy a fiók eltávolítása hiba volt. Kedden a nő Instagram fiókját visszaállították eredeti állapotába.

– írta közleményében a Facebook.

A 20 éves Kareem Nikoui azon 13 tengerészgyalogos egyike, akik a szörnyű kabuli terrotámadásban vesztették életüket.