Egyszerű lila foltok voltak a kisfiú lábán, sokkoló diagnózist kaptak a szülők

gyerek beteg kórház
Vágólapra másolva!
Sokkoló diagnózissal szembesültek az angol szülők, amikor a kisfiúk testén megjelenő egyszerű lila foltok miatt orvoshoz vitték a gyereket. Kiderült, a kis Harry előrehaladott leukémiában szenvedett.
Vágólapra másolva!

Harry McFarquhar tipikus hároméves kisfiú volt az életkora minden sajátosságával: szeretett szaladgálni, nagyokat nevetni, játszani, feszegetni a határait - írja a Bors a Liverpool Echo cikke alapján. A kisfiú gyakran beütötte ezt vagy azt a testrészét, és sokáig Harry anyukája, a 31 éves Kimberley McFarquhara sem tulajdonított nagyobb jelentőséget a kék-zöld-lila foltoknak.

Az anya szentül hitte, hogy a kisfiú játék közben ütötte meg magát, attól vannak a zúzódások,

amik idén májusban már intenzíbbeknek látszódtak, mint általában. Harry fáradékony is lett, ám anyukája erről is úgy vélte, épp azért van, mert sokat játszott az óvodában.

Hosszadalmas kezelés vár rá

A pár akkor ijedt meg igazán, amikor május közepén már légzési nehézségek jelentkeztek Harrynél. Azt hitték, hogy a kisfiú koronavírusos, ám ezt hamar kizárták az orvosok. A diagnózis azonban talán ennél is sokkal sokkolóbb volt:

Harry ugyanis előrehaladott leukémiában szenvedett.

A kisfiú állapota ekkor már annyira súlyos volt, hogy 12 órával a diagnózis után már meg is kezdték a kezelését.

A cikk szerint Harryt „csodababának" tartották a szülei, ugyanis az apuka, James 2015-ben esett át non-Hodgin-limfómán, amire sugár- és kemoterápiát kapott kezelésként. Ezután az orvosok azt mondták neki, hogy már nem lesz képes gyermeket nemzeni.

A szülők azért mesélték el történetüket lapnak, hogy

felhívják a figyelmet arra, bárki, bármilyen szokatlan tünetet észlel a gyermekén, vizsgáltassa ki.

Rájuk az előrejelzések szerint igen hosszadalmas kezelés vár, amit Harry hol jobban, hol rosszabbul visel, de édesanyja szerint igazi kis hősként viselkedik és már most menne vissza játszani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!