Cápa ölt meg egy szörföst Ausztráliában

Parks beach in Coffs Harbour with Muttonbird Island, New South Wales, Australia. travel destination photography colour image wales outdoors day harbour coastline muttonbird island new south wales pacific coffs harbour parks beach side view full length sur
Parks Beach in Coffs Harbour with Muttonbird Island, New South Wales, Australia, Pacific (Photo by Andrew Michael / Robert Harding Premium / robertharding via AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt az a harmincas éveiben járó férfi, akit cápatámadás ért vasárnap reggel az ausztráliai Új-Dél-Wales egyik strandja közelében.
Vágólapra másolva!

A férfit a

karján és a hátán harapta meg a cápa

olyan súlyosan, hogy a mentősök már nem tudták megmenteni az életét - számolt be róla a brit The Guardian című lap online kiadása.

A baleset az állam északi partjainál, Coffs Harbour város közelében történt. A helyi rendőrség közlése szerint a mentősök helyi idő szerint valamivel délelőtt 11-kor érkeztek a Shelly-strandra. A jelenlévők igyekeztek a férfit újraéleszteni, amelyet a mentősök is folytattak, de a férfi a helyszínen meghalt.

Az új-dél-walesi mentőszolgálat egyik vezetője, Chris Wilson kiemelte, hogy mindenki próbált segíteni, de a férfinek nem volt esélye.

"Jó pár helyi szörfös és arra járó sietett a sérült segítségére, hihetetlenül bátran viselkedtek ebben a nagyon nehéz helyzetben. Az áldozatnak súlyos sérülései voltak a karján, a helyiek, a mentősök és más szolgálatok dolgozói erőfeszítései ellenére sem sikerült újraéleszteni" - mondta el Wilson.

A hatóságok 48 órára lezárták a partszakaszt.