Káromkodott Joe Biden fia a nyilvánosság előtt

Hunter Biden
(FILES) In this file video grab made on August 20, 2020 from the online broadcast of the Democratic National Convention, being held virtually amid the novel coronavirus pandemic, shows former vice-president and Democratic presidential nominee Joe Biden's son Hunter Biden speaking during the last day of the convention. - US President Donald Trump rebuked Facebook and Twitter on October 14, 2020 for blocking links to a New York Post article purporting to expose corrupt dealings by election rival Joe Biden and his son in Ukraine. (Photo by - / DEMOCRATIC NATIONAL CONVENTION / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / DEMOCRATIC NATIONAL CONVENTION " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Hunter Biden, az amerikai elnök fia újabban gyakran bukkan fel negatív hírek főszereplőjeként. Most épp azt nem bírta elviselni az amerikai elnök festéssel is foglalkozó fia, hogy az alkotásait kritizálják - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Egy podcast-műsorban reagált trágár módon egy, a műsorvezető által felvetett, számára talán kényelmetlen kérdésre: Mit üzen azoknak az embereknek, akik a művei árát kifogásolják?

Korábban a Burismával kapcsolatosan vádolták azzal Hunter Bident, hogy az apja pozicíóját használja pénzszerzésre. Forrás: AFP

„Azon kívül, hogy b*** rájuk?" – kérdezett vissza Biden.

Hunter Biden festményeinek árazása valóban elég meredek (van olyan műve, amelyik 500 ezer dollárba kerül), de azt állítja, hogy nincs köze az árak megállapításához. Amikor befolyással való üzérkedéssel vádolták meg festményeinek árusítása kapcsán, még a Fehér Ház is közleményt adott ki, melyben leszögezték: joga van a műveit értékesíteni, és az árakat a galériája állapítja meg. Az ifjabb Biden műveit értékesítő galéria titokban tartja a vevők személyazonosságát annak érdekében, hogy elejét vegye a befolyással való üzérkedés vádjának – ennek ellenére a vevők nem kell, hogy inkognitóban maradjanak.

Annyit mindenesetre hozzáfűzött a podcast-műsorban: meglepődne, ha a művei 10 dollárért kelnének el. Szerinte az ár egy „teljesen szubjektív" dolog, és néha nincs máshoz köze, csak az adott pillanathoz, amelyben megállapítják.

Nem ez az első eset, hogy Hunter Bident azzal vádolják: apja nevét és pozícióját pénzszerzésre használja fel. Jövedelmező pozíciót szerzett például egy ukrán energetikai vállalat, a Burisma igazgatótanácsában, annak ellenére, hogy addigi életében nem volt rálátása az üzletágra. A cégnél havi 50 ezer dollárral honorálták Hunter Biden szakértelmét. Friss hírek szerint pedig nemrégiben letartóztattak egy személyt az ukrán bűnüldöző szervek, aki 6 millió dollárral próbált megvesztegetni kormányzati tisztviselőket annak érdekében, hogy befejezzék a Burisma és Hunter Biden ellen zajló nyomozást.