Helikopterrel ment fagyitortát venni egy férfi Kanadában

Torrington states travel cityscape Torrington travel destination street life geography zproffR evening residential district city street public space East Main Street community city life atmosphere candid world travel united states of america urban USA sig
Torrington, Connecticut, USA People on East Main Street going to the Dairy Queen for ice cream. - 2019 | usage worldwide (Photo by Alexander Farnsworth / picture alliance / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Illegális leszállás miatt emelt vádat a kanadai rendőrség egy helikopterpilóta ellen, aki fagylalttortavásárlás céljából landolt egy kanadai kisváros központjában.
Vágólapra másolva!

A Saskatchewan tartománybeli Tisdale lakóit meglepte, amikor július 31-én egy élénkpiros helikopter ereszkedett le a város egyetlen Dairy Queenje - fagylaltot és gyorsételt kínáló amerikai étteremlánc - melletti parkolóba, hatalmas por- és szemétfelhőt kavarva maga körül - olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában.

Sokan eleinte azt hitték, hogy a tartomány légimentőinek színét viselő helikopter valamilyen vészhelyzet miatt érkezett a helyszínre.

Amikor azonban a város polgármestere meglátta, hogy a jármű utasa egy fagylalttortával a kezében hagyja el az éttermet, rájött, hogy a helikopter egészen más küldetésen van.

- idézte fel a történteket Al Jellicoe a CBC Newsnak.

A helyi rendőrség osztotta a polgármester véleményét.

A hatóság szerdai közlése szerint a nyomozók megállapították, hogy a Dairy Queenbe tett út nem volt vészhelyzet és vádat emeltek a 34 éves pilóta ellen, akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

A Leroyból való férfi rendelkezik helikoptervezetési engedéllyel, azonban illegális helyen parkolt le a járművel.

A vád ellene veszélyes művelet végrehajtása légijárművel, ami miatt szeptember 7-én kell megjelennie a bíróságon Melfortban.