Egy tébécésnek nyilvánított alpaka megölése ellen tiltakoznak Angliában

tiltakozás alpaka Geronimo
Protest To Save Geronimo The Alpace From Being Euthanised Outside The Department of Environment, Food & Rural Affairs, In London, England on 9th August 2021. (Photo by Lucy North/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Betegnek minősített alpaka megölése ellen tiltakoznak állatvédők Angliában, Geronimót a brit környezetvédelmi minisztérium döntése szerint el kell altatni, mivel szarvasmarha-tuberkulózissal fertőződött meg.
Vágólapra másolva!

Az állat mellett kiállók Boris Johnson brit miniszterelnök irodája előtt is tiltakozást tartottak, követelve tőle, hogy mentse meg az alpaka életét.

Több mint 80 ezren írták alá az ügyben indított petíciót.

80 ezren írták alá az ügyben indított petíciót Forrás: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News

Mintegy 30 alpakatenyésztő, helyi lakos és aktivista őrzi a csütörtöki döntés óta a nyugat-angliai Wickwar faluban a farmot, ahol az Új-Zélandon született Geronimo él - idézi kedden a The Sun című lap Helen Macdonaldot, az állat gazdáját.

A gazda szerint hibás volt a teszt

A bíróság döntése szerint harminc napon belül el kell altatni az állatot.

A gazda és támogatói szerint a betegséget megállapító két teszt hibás volt és egy véleményük szerint pontosabb vérteszt elkészítését követelik. Ezt azonban George Eustice környezetvédelmi miniszter visszautasította.

A Daily Mail című lap szerint

a hatóságok is kétségesnek tartják a használt teszt eredményét.

Korábban négy olyan alpakát és öt olyan lámát altattak el szarvasmarha-tuberkulózis miatt, amelyekről később a boncolásnál kiderült, hogy nem voltak fertőzöttek.