Áradások sújtják Észak-Koreát, Kim Dzsongun a hadsereget is bevetette - képek

FLOODS FLOODING ASIA Horizontal
North Korea's state broadcaster KCTV show footage of broken bridges, destroyed homes and fields in Sinhung County, a mountainous county in South Hamgyong province, North Korea, and its surrounding area on Aug 5, 2021. More than 1,100 homes in North Korea were damaged, thousands of people evacuated and farms and roads washed away after days of heavy rains brought flooding, state media reported. (KCTV/EYEPRESS) (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)
Vágólapra másolva!
Nemrégiben súlyos árvizek sújtották Észak-Korea egyes részeit, Kim Dzsongun pedig a hadsereg bevetése mellett döntött a károk mérséklésére - írta meg a Ripost.
Vágólapra másolva!

Kim Dzsongun észak-koreai vezető felszólította a hadsereget, hogy végezzen segélymunkát azokon a területeken, amelyeket a közelmúltban sújtott az eső.

Az árvizek közepette több mint 1000 ház sérült meg, és mintegy 5000 embert evakuáltak az azt követő árvíz után – jelentette be a BBC értesülései szerint hétfőn az észak-koreai állami televízió.

A lépést azért hozta meg a vezető, mert

a természeti katasztrófa még nagyobb gazdasági válságot és élelmiszerhiányt okozott.

Számos mezőgazdasági terület sérült meg, és Kim Dzsongun júniusban azt mondta, hogy az ország élelmezési helyzete „problémás".

Elmondta, hogy annak idején a mezőgazdasági ágazat a tavalyi tájfunok miatt nem teljesített megfelelően, ami áradásokat okozott, és ezért sok múlik az idei termésen.

Kim Dzsongun kivezényelte a hadsereg az árvizi károk elhárítására Észak-Koreában. Forrás: Origo

Az állami KCTV felvételeinek tanúsága szerint több házat a tetejéig víz borít, hidak és vasúti vonalak sérültek meg az esőzések miatt.

A becslések szerint körülbelül 17 km hosszú út és híd sérült meg.

A jelentés szerint „több száz hektár termőföld" is víz alá került, az esőzések pedig az előrejelzések szerint augusztus 10-ig folytatódnak, főleg a keleti területeken.