Megtalálták a tengerbe zuhant orosz utasszállító összes áldozatát

lezuhant orosz gép
Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata által közreadott, videofelvételről készített felvételen a minisztérium munkatársai vizsgálják az orosz távol-keleti Kamcsatka-félszigeten előző nap eltűnt AN-26-os típusú utasszállító gép roncsát a palanai légikikötő közelében 2021. július 7-én. A balesetet a fedélzeten tartózkodó 28 emberből senki nem élte túl.
Vágólapra másolva!
Az orosz mentőalakulatok megtalálták mind a 28 embernek a holttestét, akik azon a repülőgépen utaztak, amely a hét elején zuhant le Oroszország távol-keleti részén - számolt be az ABC News.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban az Origón is beszámoltunk, kedden 28 emberrel a fedélzetén ütközött sziklának egy AN-26 típusú repülőgép az orosz távol-keleti Kamcsatka-félszigeten, a palanai reptér közelében.

A lezuhant repülőgép egy darabja. A balesetet a fedélzeten tartózkodó 28 emberből senki nem élte túl Forrás: MTI/AP/Orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata/-

Az Antonov-26-os utasszállító kisgép Petropavlovszk-Kamcsatszkij városából Palanába tartott, amikor egyszer csak megszakadt vele a kommunikáció, és egy-két percen belül el is tűnt a radarról.

A fedélzeten hatfős személyzet és 22 utas tartózkodott, akik közül senki sem élte túl a légibalesetet.

A sziklás tengerparton, illetve a vízben a roncsok egy részét, és néhány áldozatot már kedden megtalálták a helyszínre riasztott mentőalakulatok.

Azonban a további keresést nagyban nehezítette a zord, viharos időjárás, amely nagy valószínűséggel közrejátszott a légiszerencsétlenségben.

Szerdán estére 19 áldozat maradványainak megtalálásáról számoltak be az orosz hírügynökségek.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata által közreadott, videofelvételről készített felvételen a minisztérium munkatársai vizsgálják az orosz távol-keleti Kamcsatka-félszigeten előző nap eltűnt AN-26-os típusú utasszállító gép roncsát a palanai légikikötő közelében 2021. július 7-én Forrás: MTI/AP/Orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata/-

A többi, újabb 9 holttestet péntek délelőtt találták meg, és a repülőgép két fekete doboza közül is előkerült az egyik. Azt egyelőre nem tudni, hogy a hangrögzítős, vagy a repülési adatokat rögzítő feketedobozt találták-e meg.

A balesetet követően a kamcsatkai hatóságok háromnapos gyászt hirdettek.

A tisztviselők elmondták, hogy az áldozatok családjai több mint 3,5 millió rubel (14 500 000 forint) kártérítést kapnak, amelyek magukban foglalják a légitársaság kompenzációját, a biztosítások kifizetését, és a regionális kormány támogatását is.

Az orosz rendőrség nyomozást indított, még vizsgálják a baleset három lehetséges okát, az időjárást, a gép műszaki meghibásodását, vagy esetleg a pilóta hibáját.