Leszbikus nőből homoszexuális férfivá operáltatta magát egy brit nő, közben a barátnője is rájött, hogy férfi szeretne lenni – videó

zászló, pride, lmbtq,  LMBTQ-transz-BLM, blm, transz, egyesített
Vágólapra másolva!
A Kontra.hu a legújabb riportjában bemutat egy leszbikus párt – akik vélhetően nemiszerep-diszfóriában szenvednek – ezért úgy döntöttek, hogy férfivá operáltatják magukat. Ez meg is történt, most pedig azt tervezik, hogy összeházasodnak. A brit LMBTQ-közösség hősként ünnepli őket, a pár egyik, magát már férfinak valló tagja, Finlay Games pedig nemrég könyvet adott ki a nemváltásukról. Baloldali LMBTQ-körökben a könyv óriási sikert aratott.
Vágólapra másolva!

Az öt éve még nőként összeismerkedett leszbikus pár a nemváltoztató műtét után már meleg férfipárként fog összeházasodni a skóciai Glasgow-ban – olvashatjuk a Daily Record 2015-ös írásában, amelyre a Kontra.hu is hivatkozik.

A brit LMBTQ-körökön belül híressé vált Finn (Finlay Games) a nemváltásáról idén könyvet is jelentett meg, amely nagy sikert aratott. Érdekességként megjegyezendő:

Finlay Games a könyvében azt is részletesen kifejti, hogyan néz ki egy péniszépítő műtét.

Finn YouTube-csatornáján (szerényen csak FinnTheInfinncible, irodalmi fordításban Győző, a LeGyőző-hetetlen) többhavi videóanyagot találhatunk erről az elképesztően fontos „utazásról", ahogyan mostanában divat az angol nyelvben tudálékosan illetni bármi nevetséges folyamatot; legyen az céges projekt, lakásfelújítás vagy nemváltás.

A portál szerzője felidézi, hogy honnan is indult Finn (Abbie-ként amúgy, ami általában az Abigail beceneve).

Egészen 2012-ig vissza tudtak lapozni a csatornáján, ahol Abbie nagy bejelentést tesz:

ő valójában egy transznemű (transzgender) férfi, és nem úgy hívják, ahogy (és mellékesen alkoholista, de nem ez a lényeg most).

Érdekesség, hogy rögtön az első percben leszögezi a sokkoló öndefiníció után, hogy

a YouTube influencerei (szó szerint: befolyásolói!) segítettek neki a legtöbbet meghozni ezt a döntést, tulajdonképpen bátorították, és meggyőzték arról, hogy igenis joga van és lehet férfiként tovább élnie.

A csatornát elég végigpörgetni, hogy honnan hova jutottunk el: a 2012-es, sztereotípiák alapján tipikus

leszbikus nőnek kinéző, fiús lányból hogyan lett fokozatosan őszes, szakállas, pohos bácsi: az elhatározástól a hormonkezelésig, és a felső testi, majd az alsó testi – véglegesítő – operációkig.

Sőt mi több, saját válogatással is kedveskedett a nézőinek Finn:

akár helyes nő is lehetett volna belőle, de nem lett.

Foglaljuk össze, hova jutott el Finn 2021-re:

leszbikus nőből (Abigail) fokozatosan férfivá (Finlay) operáltatta magát, hogy barátnője (Kate) is időközben nemet válthasson (azóta Drew), hogy aztán hivatalosan meleg férfipárként lehessenek házasok; majd a válás után végre igazi férfival (Chris) jöhessen össze.