Kigyulladt és teljesen megsemmisült a glasgow-i Szent Simon Katolikus templom - videó

THIS is the shocking moment a 150-year-old church goes up in flames before a woman is rescued in dramatic scenes overnight.

Historical St Simon’s Catholic Church was "completely destroyed" in the blaze with fire fighters rushing to the scene in the early
Vágólapra másolva!
Kigyulladt és teljesen megsemmisült a glasgow-i Szent Simon Katolikus templom szerdán. A közelben lakókat evakuálták, egy nőt pedig drámai körülmények között mentettek meg. 
Vágólapra másolva!

A közzétett képeken és videófelvételeken tisztán látszik, ahogy az egész templom lángba borult, felégetve a történelmi épületet. Az első riasztást hajnali háromnegyed három körül kapták a hatóságok.

A gyorsan kiérkező tűzoltóknak köszönhetően egyelőre úgy tűnik, hogy nincsenek sem halottak, sem sérültek. Egy embert - aki a templom gondozója - sikerült kimenteni a szomszédos ingatlanból, őt a helyszínen ellátták - írja a The Sun.

Az egyik szemtanú szerint a tűz belülről jött, majd tört ki a festett üvegablakon keresztül az elülső homlokzaton. A tető hajnali fél négy körül omlott össze.

A 150 éves épületben - mely Glasgow harmadik legöregebb temploma - keletkezett tüzet több mint 30 tűzoltó próbálta oltani. A templomot 2005 és 2008 között teljesen felújították.