Kamaszfiúkból képez ki elvakult harcosokat az Iszlám Dzsihád terrorszervezet

Gáza, Iszlám, Dzsihád, palesztin, palesztina, terrorszervezet
KHAN YOUNIS, GAZA - APRIL 17: A Palestinian kid gestures as members of Palestinian Islamic Jihad Movement demanding the release of Palestinian prisoners held in Israeli jails, march on the occasion of the Palestinian Prisoners' Day on April 17, 2015 in Khan Younis, southern Gaza Strip. Abed Rahim Kahatib / Anadolu Agency (Photo by Abed Rahim Kahatib / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Több mint 8 ezer, 13-17 év közötti fiatalt képez ki harcra Gázában, különböző „edzőtáborokban" az Iszlám Dzsihád terrorszervezet katonai szárnya, az Al-Quads Brigádok – közölte helyszíni riportjában a svéd állami rádió, az SR Ekot.
Vágólapra másolva!

Az Al-Quads Brigádok (AQB) a Gázai-övezetben több helyütt is szervez táborokat palesztin fiataloknak, értesült a SR Ekot, amelynek riportere arról számolt be szerdán, hogy

a meglátogatott tábor előtt hosszan sorakoznak a gyerekeket odaszállító buszok.

A svéd rádió szerint a táborok szervezői hangsúlyozzák, hogy a palesztin fiúkat – akik között 9 éves résztvevőt is találtak – nem terrorcselekmények elkövetésére, hanem védelmi feladatok ellátására képeznek ki. Mi másra...

Ennek ellenére az első nyilatkozó fiú szavaiban azonnal visszacsengenek az iszlamista terroristák szlogenjei:

– fogalmazott egy 17 éves fiatalember, aki valamiért külön hangsúlyozta, hogy „szabad akaratából" jelent meg az interjún, vezetői kényszerítés nélkül, és azt is azonnal leszögezte, hogy

A tábor egyik szervezője arról számolt be az SR Ekot gázai tudósítójának, Jan Andersonnak, hogy

náluk 500 fiú jelent meg az adott kiképzési időszakban, de a nyár folyamán több hasonló tábort szerveznek, összesen több mint 8 ezer fiatal részvételével.

Bár a fiúk csak egyes feladatok elvégzése idején kapnak éles fegyvert a kezükbe, fából készült, AK-47-es gépkarabélyt formázó játékpuskákkal megtanulják a célra tartást álló, térdelő és fekvő helyzetből, fizikai és szellemi képzésben is részesülnek, amelynek része Gáza ostromának, vagy, ahogy ők fogalmaznak az „izraeli megszállásnak" a megértése is.

Forrás:

Mindezek a foglalkozások ijesztően élethű, rakétakilövésre és csapatszállításra alkalmas harcjármű-másolatok, és a katonai táborokban mindennapos homokzsák halmok között zajlanak, miközben „hazafias" (értsd: iszlamista) zene harsog a táborszerte kihelyezett hangszórókból. Sőt:

a résztvevők egy része az AQB logójával díszített csuklyát visel a foglalkozásokon.

Egy AQB logójával díszített csuklyát viselő gyermek Gázában. A kép illusztráció Forrás: Anadolu Agency via AFP/2015 Anadolu Agency/Abed Rahim Kahatib

Mindössze erősebb jellemet, személyiséget és állóképességet szeretnénk adni az itt végrehajtott gyakorlatokkal – mondta (védekezett) a megkérdezett kiképző.