Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kórházba került Jair Bolsonaro

government Horizontal
Jair Bolsonaro
Vágólapra másolva!
Jair Bolsonaro brazil elnököt helyi idő szerint szerdán bélelzáródással egy Sao Pauló-i kórházba szállították, ahol az első vizsgálatok alapján konzervatív klinikai kezelést kap majd - áll a legfrissebb orvosi közleményben.
Vágólapra másolva!

A klinikai, laboratóriumi és képalkotó vizsgálatokat követően az elnök egyelőre kórházban marad – írta a Vila Nova Star magánkórház orvosi csapata.

Jair Bolsonaro egyelőre kórházban marad Forrás: AFP/Evaristo Sa

Az elnöki hivatal közleményében további vizsgálatokat említettek annak felmérésére, hogy szükség lesz-e sürgősségi műtétre.

Csuklási problémái voltak

A 66 éves Bolsonaro elnököt szerdán előbb a brazil hadsereg fővárosi kórházába szállították a több mint tíz napja tartó csuklási rohama miatt.

- nyilatkozta a rádiónak az elnök fia, Flavio Bolsonaro szenátor.

Szerda késő délután aztán átszállították a Sao Pauló-i Congonhas repülőtérre, ahonnan mentővel vitték a helyi Vila Nova Star kórházba.

A jobboldali vezető a múlt héten beszélt először csuklási problémáiról

egy fogászati implantátum behelyezését követően.

Mentőautóval viszik a brazíliavárosi katonai kórházból egy légibázisra Jair Bolsonaro brazil elnököt 2021. július 14-én Forrás: MTI/AP/Eraldo Peres

Amióta az elnököt a 2018. szeptemberi elnökválasztási kampány közepén egy merénylő hasba szúrta, Jair Bolsonaro már hat műtéten esett át, ebből öt az emésztőrendszerét érintette.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről