Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Eltemették a koronavírusban meghalt indiai asszonyt, két hét múlva mégis hazament

india koronavírus
Csennai, 2021. május 31. Az új koronavírus okozta betegségben szenvedő páciensek ápolására létesített szükségkórház Tamilnádu indiai állam székhelyén, Csennaiban 2021. május 31-én. MTI/AP/R. Parthibhan
Vágólapra másolva!
Adminisztrációs hiba miatt azt hitték egy indiai nőről, hogy meghalt, a családot is erről tájékoztatták. A járványhelyzet miatt a holttesthez sem mehettek közel a rokonok, így abban a hitben voltak, hogy az asszonyt már el is temették. Majd két hét múlva a halottnak hitt nő kopogtatott otthonának ajtaján. 
Vágólapra másolva!

Muktyala Girijamma családjával május 15-én közölték, hogy belehalt a koronavírus-fertőzésbe, azonban a szigorú szabályok miatt a holttestet csak távolról tudták megnézni, ráadásul egészen a hamvasztásig le is volt takarva, így nem tudták leellenőrizni, hogy valóban Muktyalát hamvasztották-e el - írja a Ripost a Daily Starra hivatkozva.

Muktyala június 2-án hazament, a családhoz intézett első szavaival már panaszkodott is, hogy senki nem ment el érte, hogy segítsen neki hazamenni

- írja a lap.

A családot sokként érte, amikor meglátták élő rokonukat.

Mint kiderült,

az ügyeletes orvos elfelejtette, hogy Muktyalát áthelyezték egy másik osztályra,

és miután az addigi helyén nem találták az asszonyt, automatikusan arra a következtetésre jutottak a kórházban, hogy nő akkor biztosan meghalt. A nő tehát legyőzte a koronavírust, majd hazatért otthonába.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről