Beismerte a görög pilóta a felesége megölését

görög gyilkosság
A férj előre kitervelten megölte a feleségét, majd az egészet rablógyilkosságnak állította be.
Vágólapra másolva!
Idén május elején egész Görögörszágot megrázta annak az Athénhoz közeli rablógyilkosságnak a híre, amelyben meghalt egy fiatal brit nő. Mostanra kiderült, hogy az egészet a 20 éves nő férje csak megrendezte, és előre kitervelten ő ölte meg a nejét - számolt be a történtekről a BBC.
Vágólapra másolva!

33 éves Babis Anagnosztopoulosz, aki egyébként helikopterpilótaként dolgozott, hétfőn a bíróságon beismerte, hogy május 11-én előre kitervelten meggyilkolta fiatal brit feleségét, és megpróbálta az egészet rablógyilkosságnak álcázni.

Mint a tegnapi tárgyaláson kiderült Anganostopoulus valamivel több mint egy hónapja egy vita hevében megfojtotta 20 éves brit származású nejét Caroline Crouchot, majd az egészet úgy állította be, hogy rablótámadás áldozatai lettek.

A rendőrséget ő maga értesítette telefonon azután, hogy neki állítólag sikerült kiszabadítania magát.

A görög rendőrségnek egy hónapig azt próbálta beadni, hogy három rabló aznap hajnalban betört az Athénhoz közeli Glyka Nera városában lévő házukba, és megkötözték, majd kirabolták őket.

A feleségét állítólag a nyakánál fogva olyan erősen kötözték meg, hogy az megfulladt.

És mindeközben egyéves kislányuk végig aludt a hálószobájukban. Neki szerencsére nem esett baja.

A helikopterpilóta férj azt is elmondta, hogy a rablók 15 ezer euró (5 300 000 forint) készpénzzel távoztak, sőt előtte a kutyájukat - persze mostanra kiderült, hogy a férj ölte meg az állatot - is megfojtották, így tudtak észerevétlenül bejutni a házukba.

Kezdetben a görög hatóságok 300 000 euró (106 millió forint) nyomravezetői díjat ajánlottak fel, de aztán lassan összeállt a kép, és egyre több jel utalt arra, hogy a férj az elkövető.

A meghalt nő okosórájából, a ház riasztóberendezéséből, és a férfi okostelefonjából olyan információkhoz jutottak, amikből arra következtettek, hogy az egész rablógyilkosságot csak megrendezte valaki, és hétfőn a bíróságon Babis Anagnosztopoulosz beismerővallomást is tett.

Mint kiderült, előtte rendszeresen veszekedett a pár, és a férfi keze gyakran eljárt már korábban is.

Anagnosztopouloszt szándékos gyilkossággal, állatkínzással, hamis tanúvallomásokkal és a görög hatóságok szándékos félrevezetésével is vádolják, amiért akár 30 év börtönre is ítélhetik - írja a BBC.