Oltási igazolvánnyal mentesülnek a karantén alól a Magyarországra beutazó román állampolgárok

corona koronavírus covid 19 injekció oltás vakcina
Vágólapra másolva!
Azok a román állampolgárok, akiknek igazolásuk van a koronavírus elleni teljes beoltottságról, karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Magyarországra - mutatott rá szerdán az utazási feltételek módosításáról szóló közleményében a bukaresti külügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

A kommüniké kiemeli, hogy azoknak a román állampolgároknak nem kell a Magyarországra történő belépéskor a karanténmentességhez negatív PCR- vagy antigéntesztet felmutatniuk, akik a kétdózisú vakcinatípusok mindkét adagjának vagy az egydózisú (Johnson&Johnson) oltásnak a beadásáról rendelkeznek igazolással.

- írta tájékoztatójában a bukaresti külügyminisztérium.

Magyarországról korlátozások nélkül lehet utazni Romániába

A könnyítést szombati Facebook-bejegyzésében adta hírül Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A román hatóságok pénteki döntését követően - amely szerint a magyar állampolgárok szabadon utazhatnak Romániába - újabb könnyítés lép életbe a magyar-román határon: szombat estétől ugyanis mindenfajta karantén- és tesztkötelezettség nélkül léphetnek be Magyarországra azok a román állampolgárok, akik már rendelkeznek védettségi igazolással - közölte a miniszter.

Románia pénteken törölte Magyarországot a koronavírus-járvány szempontjából kockázatosnak minősített - sárga jelzésű - országok listájáról,

miután Magyarországon másfél ezrelék alá esett a megelőző két hétben diagnosztizált fertőzötteknek a lakossághoz viszonyított aránya.

A Magyarországról érkezők így korlátozások nélkül beutazhatnak Romániába.