Az utcán sétált egy tigris Houstonban

Tigris Houstonban
Vágólapra másolva!
Helyi idő szerint vasárnap este 20 órakor riasztották a rendőröket egy utcán kóborló tigrishez Houstonban. Azonban mire a helyszínre érkeztek, az állat eltűnt - írja a 6abc.
Vágólapra másolva!

Egy szemtanú videót készített az esetről, aki szerint az állaton nyakörv volt, ami arra utal, hogy valaki házi kedvencként tarthatta.

A felvételen az látszik, amint egy férfi fegyvert fog az állatra, majd egy autóba teszi és elhajt. A rendőrség nyomoz az eset körülményeiről.

Houstonban nem ritkák az ilyen esetek, a városban meglehetősen sok tigrist tartanak házi kedvencként. 2019 májusában például egy tigrist találtak egy ketrecben egy eldugott délnyugat-houstoni garázsban.

A houstoni rendőrség letartóztatta a nagymacska tulajdonosát, Brittany Garzát, akit állatkínzással vádoltak.

Tigris sétált Houston utcáin Forrás: Origo

A nő elmondta, hogy kölyökkora óta tartotta a tigrist, akit "Rajahnak" nevezett, de miután Rajah kezdett nagy lenni, tudta, hogy ideje új lakóhelyet találnia neki. Közben egy szemtanú meglátta a kis helyen tartott szerencsétlen állatot és értesítette a hatóságokat. A tigrist végül a texasi Murchison állambeli Cleveland Amory Black Beauty Ranchbe vitték, ahol leélheti az életét. A tulajdonost 2019 májusában állatkínzás miatt letartóztatták.

Texasban a veszélyes vadállatok tulajdonosainak regisztrálniuk kell magukat az önkormányzatnál, a megyei állathivatalnál vagy a seriffnél. A város határán belül azonban szigorúan tilos ezen állatok tartása és birtoklása. Jogsértés esetén a tulajdonosok 500 és 2000 dollár közötti pénzbírsággal büntethetőek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!