Már 119 halálos áldozata van az esőzések okozta földcsuszamlásoknak Indonéziában

esőzések földcsuszamlás áldozat Indonézia Lembata
Villagers carry the body of a victim after flash floods in Lembata, East Flores, on April 5, 2021, as torrential rains triggered floods and landslides that have killed at least 91 people and left dozens missing in Indonesia and neighbouring East Timor. (Photo by HANDRIANUS EMANUEL / AFP)
Vágólapra másolva!
Már 119 halálos áldozata van a heves esőzések okozta áradásoknak és földcsuszamlásoknak Indonéziában. A mentőcsapatok munkáját az időjárás is nehezíti, és sok helyen megrongálódtak az utak és a hidak is.
Vágólapra másolva!

Már 119 halálos áldozata van a heves esőzések okozta áradásoknak és földcsuszamlásnak Indonéziában - írja az AP.

Több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát

A legtöbb áldozat az Adonara-szigeten található Lamanele faluban volt: itt eddig hatvan holtestet találtak meg, 12 embert pedig eltűntként tartanak nyílván. A falura vasárnap hajnalban zúdult rá egy iszapfolyam a környező dombokról.

A közeli Lembata-szigeten 28-an haltak meg és 44-en eltűntek a heves esőzések által kiváltott földcsuszamlások miatt, a szomszédos Kelet-Timorban pedig 27 halálos áldozatról tudnak. A viharok emellett több ezer lakóházat rongáltak meg, és több ezer embrenek kellett elhagynia az otthonát.

Péntekig kitart az ítéletidő

A mentésben több százan vesznek részt, köztük rendőrök, katonák és a lakosok is. A munkát azonban akadályozza az időjárás, és

sok helyen megrongálódtak az utak és a hidak is.

A hatóságok kedden három helikoptert küldtek, hogy elérják a szigetek nehezen megközelíthető részeit.

Egy áldozat holttestét viszik az indonéziai Lembatában Forrás: AFP/Handrianus Emanuel

Az előrejelzések szerint az ítéletidó még péntekig eltart, a vihar akkor déli irányba, Ausztrália felé fog elmozdulni.