Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sinopharm-oltást kapott a szerb elnök

Aleksandar Vucic
BELGRADE, SERBIA - APRIL 05: Serbian President Aleksandar Vucic and King of Bahrain Humanitarian Aid Studies Youth and National Security Advisor Nasser Hamad bin Isa Al Khalifa (not seen) hold a joint press conference following their meeting in Belgrade, Serbia on March 03, 2021. Milos Miskov / Anadolu Agency (Photo by Milos Miskov / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök kedden kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. Az államfő beoltását a közösségi médiában élőben is lehetett követni, ezzel is arra akarják buzdítani az embereket, hogy minél többen kérjék a vakcinát.
Vágólapra másolva!

Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök többször is bejelentette már, hogy beoltják, de valamiért mindig elhalasztotta a vakcinációt. Kedden azt mondta, a kínai oltóanyag második adagját egy dél-szerbiai kisvárosban szándékozik felvenni.

Az államfő beoltását a közösségi médiában élőben is lehetett követni, Aleksandar Vucic ezzel is az oltakozást igyekszik népszerűsíteni a hétmilliós országban, ahol

eddig több mint 2,5 millióan kapták meg valamely vakcina legalább első adagját,

és már meghaladja az egymilliót azok száma, akik mindkét adagot megkapták.

Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Milos Miskov

Korábban számos kormánytag számolt be arról, hogy mely oltóanyagot vette fel. Ana Brnabic miniszterelnök például az országban elsőként kapta meg a Pfizer/BioNTech vakcináját még a tavalyi év decemberében, míg Ivica Dacic házelnököt és Aleksandar Vulin belügyminisztert az orosz Szputnyik V vakcinával, Gordana Comicot, az emberi és kisebbségi jogokért felelős szerb minisztert pedig az AstraZeneca védőoltásával oltották be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről