Már elüldözné a fehéreket New Yorkból a radikális baloldal - videó

Vágólapra másolva!
Csak a vacsorájukat akarták elfogyasztani az emberek egy New York-i étterem teraszán, amit megzavartak a BLM-tüntetők. Azt kiabálták a fehér bőrű vendégeknek, hogy takarodjanak el a városból, és hogy nincs szükségük az ő fehér pénzükre. Bizonyos források szerint a tüntetők a BLM-mozgalomhoz tartoztak - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Az étterem tulajdonosára is rátámadtak, fehér kizsákmányolónak nevezve a mexikói-libanoni férfit.
Vágólapra másolva!

Ismét elszabadultak az indulatok az Egyesült Államokban, ahol nemrég volt Derek Chauvin tárgyalása. Ő volt az a rendőr, aki George Floyd nyakán térdelt a letartóztatása közben, és ezzel a vád szerint a férfi halálát okozta. A boncolási jegyzőkönyvből az derült ki, hogy George Floyd szívbetegségben és koronavírusban is szenvedett, valamint rengeteg kábítószer volt a szervezetében. Chauvint végül kedden elítélték Floyd halála miatt, és akár évtizedekig börtönben lehet.

Az ítélet megszületésének napján tüntetők gyűltek össze Brooklynban is, egy mexikói étterem, a Maya Taqueria előtt.

Hogy a tüntetők melyik csoporthoz tartoznak, arról megoszlanak a beszámolók. A Newsweek szerint a New York City-beli Shut it Down csoporthoz tartozhatnak, a New York Post és Andy Ngo konzervatív újságíró azonban a Black Lives Matter-mozgalom tagjaiként írja le őket.

A tüntetők az étterem vendégeit pécézték ki maguknak, akik a teraszon vacsoráztak. Azt kiabálták rájuk, hogy ne tegyék be a lábukat New Yorkba, mert ott nem kívánatos személyek.

Az incidensről videó is megjelent, ezen hallatszik, amint a tüntetők a fehér bőrű vendégeknek és az étterem dolgozóinak azt ordibálták, hogy nem akarják az ő pénzüket, sem az éttermeiket, amelyek „kib*szott fehér emberek” tulajdonában vannak. Az incidens abszurditása, hogy a jelszavakat előskandáló aktivista egy fehér férfi volt.

Korábban is volt már hasonló eset, ahol a tüntetők az éttermi vendégeket kezdték el zaklatni. Tavaly nyáron a BLM-tüntetők egy washingtoni étteremben körbeálltak egy nőt, akinek az arcába ordibáltak, és arra próbálták rávenni, hogy emelje fel az öklét támogatása jeléül. Lauren Victor azonban ezt nem volt hajlandó megtenni, ami felbőszítette a tüntetőket, és többen is azt kezdték el kiabálni, hogy a fehér emberek hallgatása erőszak.

A nő később a Washington Postban írta le egy véleménycikkben az élményét, és azt, hogy miért nem volt hajlandó beállni a felbőszült tüntetők közé. Lauren Victor szerint a tüntetőknél nem volt semmilyen transzparens, így azt sem látta, miért tüntetnek. Amikor megkérdezte tőlük, hogy miért vonulnak, nem válaszoltak neki, így felmerült benne a kérdés, hogy vajon miért demonstrálnak, ha visszatartják az üzenetüket?

Mint az kiderült, Lauren maga is vett már részt korábban BLM-tüntetéseken, de az őt ért atrocitás már sok volt neki. Elmondása szerint egyenesen félelmet érzett, amikor körbeállta őt a csoport.