Kivégezte családját, majd halott anyósa gyűrűjével kérte meg a barátnője kezét

Jan Michael Browner
Vágólapra másolva!
20 évvel ezelőtt, ezen a napon lőtte le anyósát, volt feleségét és a hároméves kislányukat egy amerikai férfi, aki nehezen viselte, hogy a felesége el akarja venni tőle a gyerekük láthatási jogát. Miután végzett a családdal, a férfi levette halott anyósa ujjáról a jegygyűrűjét, és pár óra múlva azzal kérte meg barátnője kezét.
Vágólapra másolva!

1997 decemberében Jan Michael Brawner feleségül vette Barbara Craftot, egy évvel később, 1998 márciusában megszületett lányuk, Paige. A pár házassága nem tartott sokáig,

2001 márciusában elváltak, amikor a kislányuk 3 éves volt.

Barbara átköltözött a kislánnyal a szüleihez Tate megyébe. Jan Michaelnek lett egy barátnője, akivel Southavenben élt.

A férfi nehezményezte, amikor Barbara közölte vele, hogy nem akarja, hogy kislányuk, Paige a közelében legyen,

és távoltartási végzést akart. Anyagi nehézségei voltak, és úgy érezte, egyre nagyobb nyomás nehezedik rá. A gyilkosság előtti napon Jan Michael hajnali 3-kor indult el otthonról az egyórás útra, anyósáék házához. A férfi három órán keresztül várakozott a bejárati ajtó előtt. Közben kivett apósa, Carl teherautójából egy puskát, és kivette belőle a töltényeket, mert „nem akarta, hogy lelőjék".

Egy vallomásában a férfi egyszer azt mondta, hogy aznap hajnalban kölcsön akart kérni, egy másik vallomásában pedig azt, hogy ki akarta rabolni apósát. Egy kutya azonban ugatni kezdett, Carl kiment megnézni, hogy miért.

Jan Michael pedig elbújt, amíg apósa vissza nem ment a házba, majd elszaladt, mert azt gondolta, hogy Carl fegyverért ment vissza.

Ezután Jan Michael visszament Southavenbe. Másnap, április 25-én dél körül Jan Michael újra a Craft család házához autózott. Bekopogott, de nem volt otthon senki. Felhúzott a kezére egy aznap vásárolt gumikesztyűt, bement a házba és elvett egy 22-es kaliberű puskát. Ezután

elment apósa munkahelyére, és megkérdezte tőle, hogy bemehet-e a házba, hogy ott várja meg Barbarát és Paige-t, hogy láthassa a lányát.

Carl beleegyezett. A férfi várakozott, de úgy tűnt, hogy nem érnek haza a volt feleségéék, ezért úgy döntött, hogy elindul. Ekkor gurult be a kocsibejáróra Barbara, Paige és Jane, a férfi anyósa. Röviden beszélt Barbarával és az anyósával, amitől feldühödött és a teherautóhoz ment a puskáért.

Azt mondta Barbarának, hogy nem veheti el tőle a kislányukat, majd lelőtte a hálószoba felé tartó Jane-t,

aki a földre esett, de nem halt meg azonnal. Ezután a férfi Barbara felé fordította a fegyvert és lelőtte. Ezután odament a haldokló anyósához és újra rálőtt. Azt mondta, hogy „megszabadította a szenvedéseitől", majd újra meglőtte Barbarát is.

Jan Michael Browner Forrás: Murderpedia/Mike Maple

A gyilkosságok szemtanúja, a 3 éves kislánya csupa vér volt. Jan Michael először a hálószobájába vitte Paige-t, hogy tévézzen.

Miután a férfi átgondolta, hogy a kislánya beazonosíthatja őt, mint gyilkost, úgy döntött, hogy vele is végez.

Bement hozzá a szobába, ahol állon és fejbe lőtte a kislányát. A férfi a házban maradt és megvárta, hogy apósa is hazaérjen, akit akkor lőtt le, amikor benyitott a házba. Jan Michael ezután nagyjából 300 dollárt lopott el a férfi pénztárcájából, majd

lehúzta anyósa ujjáról a jegygyűrűjét,

Barbara pénztárcájából pedig étkezési utalványokat vitt magával. Mielőtt elment, megpróbálta eltüntetni a házban az ujjlenyomatait.

Amikor hazaért southaveni lakásába, a lopott gyűrűvel megkérte barátnője kezét.

A férfit a rendőrség még aznap kihallgatta és őrizetbe vette. A Tate megyei börtönben beismerte a lövöldözést.

2002. április 11-én négyrendbeli gyilkosság miatt bűnösnek találták és halálra ítélték.

Végül a férfit 34 éves korában, 2012 júniusában végezték ki méreginjekcióval.

Felhasznált forrás:

https://www.sandiegouniontribune.com/sdut-man-executed-in-deaths-of-daughter-ex-in-laws-2012jun12-story.html

https://murderpedia.org/male.B/b1/brawner-jan-michael.htm