Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egy 12 éves gyerek születésnapi buliján tört ki lövöldözés egy amerikai kisvárosban

Vágólapra másolva!
Lövöldözésben legalább kilenc fiatal megsérült egy születésnapi bulin, melyet az egyesült államokbeli Louisiana állam LaPlace nevű kisvárosában tartottak még szombat este. 
Vágólapra másolva!

A település nagyjából 45 km-re fekszik nyugatra New Orleanstól. Amikor a hatóságok kiérkeztek, több embert is lőtt sebesüléssel találtak a helyszínen. Állítólag egy veszekedés torkollott lövöldözésbe.

A Keresztelő Szent János plébánia seriff hivatala szerint a kilenc sérültből kettőt a helyi kórházban láttak el, majd el is engedték őket. Kettőt stabil állapotban, de a kórházban tartanak.

A sérültek a lábukon, kezükön, bordájukon szenvedtek sérülést, egy 12 éves gyerek mindkét lábát lövés érte - írja az ABC News.

Egy 16 éves gyereket gyomron lőttek, egy 14 évesnek pedig a fejét érte találat, ők maradtak továbbra is kórházban.

A hatóságok szerint nagyjából hatvanan lehetettek a születésnapi partin, ahol két egymással folyamatosan ellenségeskedő csoport vitája vezetett a lövöldözéshez. A bulin részt vevők közül senki sem tett hivatalos vallomást arról, hogy mit látott.

A rendőrök senkit sem vettek őrizetbe, azt viszont megállapították, hogy két fegyverből adtak le lövéseket. A helyi seriff hivatala arra kér mindenkit, hogy jelentkezzen, ha van információja az incidenssel kapcsolatban, és a Crimestoppers jótékonysági ernyőszervezet jóvoltából még 2500 dolláros jutalomban (kb. 750 ezer forint) is részesülhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről