Szélsőbaloldali propaganda-előadást tartott gyerekeknek a Nickelodeon

NICKY RICKY DICKY AND DAWN SEASON 1 GALLERY NICKY, RICKY, DICKY & DAWN SEASON 1 GALLERY : Pictured: Nicky (Aiden Gallagher), Ricky (Casey West Simpson), Dicky (Mace Coronel), Dawn (Lizzy Green)in Nicky, Ricky, Dicky & Dawn on Nickelodeon.  Photo:  Michael
NICKY RICKY DICKY AND DAWN SEASON 1 GALLERY
Vágólapra másolva!
Bírálatokat kap a közismert és a gyerekek körében népszerű Nickelodeon tévécsatorna, mert a szülők arra lettek figyelmesek, hogy a csatorna a szokásos gyerekműsorai – például a SpongyaBob Kockanadrág – között a Föld Napja alkalmából egy olyan különkiadású műsort tűzött programjára (Nick News: Kids and the Impact of Climate Change), amely a rendszerszintű rasszizmus részét képező „környezeti rasszizmust" magyarázta a gyerekeknek.
Vágólapra másolva!

A Nickelodeon adása szerint a „környezeti rasszizmus" az, amikor a faji kisebbségek és az alacsony jövedelmű rétegek olyan környezetben élnek, amely veszélyes lehet az egészségükre, például szennyvízelvezetés, bányák, erőművek, hulladéklerakók, sertésneveldék vagy nagy forgalmú autóutak közelében.

A Nickelodeon szerint a kedvezőtlen lakóhely az egyik kiváló példája a rendszerszintű rasszizmusnak,

és ennek alátámasztására megszólaltat egy olyan fekete nőt, akinek a családja egy olyan településen élt, amelynek közelében egy sertésnevelde is volt.

Illusztráció Forrás: ©2014 VIACOM INTERNATIONAL INC. ALL RIGHTS RESERVED./Michael Elins/Nickelodeon

Amikor a tévécsatorna Twitter-oldalán a Nickelodeon műsorát és az abban elhangzottakat bírálatok érték, sőt a csatorna követői olyan konkrét ellenpéldákkal szolgáltak, amelyek jól cáfolták (volna) a csatorna állításait, a Nickelodeon zárolta a kommentfolyamot, és leállította a további megjegyzések lehetőségét.