Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kiengedték a kórházból Fülöp herceget

Fülöp herceg
Britain's Prince Philip, Duke of Edinburgh leaves King Edward VII's Hospital in central London on March 16, 2021. - The 99-year-old husband of Queen Elizabeth II was in hospital with a heart condition. (Photo by Glyn KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy hónap után hazaengedték a kórházból a 99 éves Fülöp herceget, a brit királynő férjét - írja a Daily Mail.
Vágólapra másolva!

Kiengedték a kórházból Fülöp herceget. A brit királynő férje február 16-án feküdt be a londoni VII. Eduárd király kórházba, az első hírek szerint fertőzés miatt.

Fülöp edinburghi herceg elhagyja a VII. Eduárd király kórházat 2021. március 16-án Forrás: AFP/Glyn Kirk

Két héttel később átvitték a Szent Bertalan kórházba, ahol kardiológiai beavatkozást hajtottak végre rajta egy korábbi szívproblémája miatt. A műtét jól sikerült, és a herceget visszavitték a VII. Eduárd király kórházba, ahonnan ma távozott.

A 99 éves herceg még sosem töltött ilyen sok időt egyhuzamban kórházban.

Fülöp - aki júniusban ünnepli 100. születésnapját és már 2017 őszén hivatalosan visszavonult a közszerepléstől - az elmúlt években több alkalommal is kórházi kezelésekre szorult fertőzéses és belgyógyászati panaszok miatt, de a mostani volt az eddigi leghosszabb kórházi tartózkodása.

Komoly szívproblémái is voltak az elmúlt években. A legnagyobb riadalmat az okozta, amikor a herceget 2011 karácsonyának előestéjén mellkasi fájdalmak miatt a királyi család téli rezidenciájáról, Sandringham kastélyából a légierő helikopterével kellett kórházba szállítani. Akkor szívkoszorúér-elzáródást diagnosztizáltak nála, és a panasz okát szívkatéteres beavatkozással, valamint egy artériatágító betét beültetésével sikeresen megszüntették.

II. Erzsébet királynő és Fülöp edinburghi herceg 2017 júniusában Forrás: NurPhoto via AFP/Avalon/NurPhoto/Julie Edwards/Avalon.Red

A palota továbbra sem közölte, hogy a kedden véget ért csaknem egyhavi kórházi tartózkodás idején pontosan milyen kezeléseket végeztek el II. Erzsébet királynő férjén, és azt sem ismertette, hogy a szívprobléma mellett Fülöpnek milyen jellegű fertőzéses megbetegedése volt.

Udvari illetékesek már az edinburghi herceg kórházi kezelésének elején hangsúlyozták, hogy

Fülöpöt nem koronavírus-fertőzés miatt kellett kórházba vinni.

Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő - aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját és 69 éve ül az Egyesült Királyság trónján - már január 9-én megkapta a koronavírus elleni oltást.

Az edinburghi herceg és a brit uralkodó tavaly novemberben ünnepelte 73. házassági évfordulóját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről