Könyörögnek a rendőröknek Minneapolisban, hogy jöjjenek vissza, miután elszabadult az erőszak

Black lives matter protest TOPSHOTS Horizontal RIOT FIRES AND FIRE-FIGHTING DEMONSTRATION VIOLENT DEMONSTRATION URBAN VIOLENCE ANTI-RACISM
Protesters gather in front of a liquor store in flames near the Third Police Precinct on May 28, 2020 in Minneapolis, Minnesota, during a protest over the death of George Floyd, an unarmed black man, who died after a police officer kneeled on his neck for several minutes. - A police precinct in Minnesota went up in flames late on May 28 in a third day of demonstrations as the so-called Twin Cities of Minneapolis and St. Paul seethed over the shocking police killing of a handcuffed black man. The precinct, which police had abandoned, burned after a group of protesters pushed through barriers around the building, breaking windows and chanting slogans. A much larger crowd demonstrated as the building went up in flames. (Photo by kerem yucel / AFP)
Vágólapra másolva!
Minneapolisban a George Floyd halála miatt kitört szélsőbaloldali tüntetések miatt a város jelentősen csökkentette a rendőrség számára elkülönítetett pénzügyi forrásokat. Rengeteg rendőrt küldtek el, a radikális baloldali aktivisták pedig azt követelték, hogy végleg oszlassák fel a rendőrséget. Mostanában viszont annyira megugrott az erőszak és a bűnözés Minneapolisban, hogy a lakók valósággal könyörögnek a városvezetésnek, hogy vegyenek fel több rendőrt. A városi tanács - ahol néhány hónapja még a rendőrség megszüntetéséről vitáztak - most plusz költségvetési támogatást szavazott meg - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Hiába azonban a plusz pénz, csak nagyon kevés új rendőr érkezik a városba.
Vágólapra másolva!

Nemrég a minneapolisi városi tanács megszavazta, hogy a rendőrség 6,4 millió dolláros többlettámogatást kapjon, miután a szélsőbaloldali tüntetések következtében a városban elszabadult a bűnözés és az erőszak, a pénzügyi forrásai jelentős részétől elesett rendfenntartó erők pedig gyakran nem tudtak időben megérkezni a bűncselekmények helyszínére.

A rendőrség tájékoztatása szerint jelenleg 638 rendőr áll aktív szolgálatban, ami közel kétszázzal kevesebb, mint az erőszakos szélsőbaloldali tüntetéshullám előtt.

A Fox News értesülései szerint az újonnan végzett rendőrök munkába állását követően is az év végére csak 674-re bővül a rendőrök száma.

Zavargások Minneapolisban 2020. május 28-án Forrás: AFP/Kerem Yucel

A városban viszont nem mindenki örül annak, hogy a rendőrség ismét megkapja a szükséges pénzügyi forrásokat és a lakosság támogatását is élvezik, miután kiderült, hogy az anarchia és a szélsőséges baloldali ideológia

az erőszakos bűncselekmények számának növekedéséhez és a közbiztonság drasztikus romlásához vezet.

A Yes 4 Minneapolis nevű helyi szervezet aláírásokat gyűjt, hogy a rendőrség helyett a városban egy közbiztonsági szervezetet hozzanak létre, amely a rendfenntartó erők (békeőrök) mellett magában foglalna más jogi és szociális szolgáltatásokat is. A Yes 4 Minneapolis egyébként már novemberben is próbálkozott hasonló javaslattal, de akkor sem sikerült elegendő aláírást gyűjteniük az ügyért.

A The Star Tribune korábban arról számolt be, hogy a Yes 4 Minneapolis félmillió dolláros támogatást kapott a Soros-hálózathoz tartozó Open Society Policy Centertől is.