Meghalt a konzervatív vélemények úttörője, a rádiós legenda Rush Limbaugh

Rush Limbaugh  Horizontal
(FILES) In this file photo taken on January 27, 2010, Radio talk show host and conservative commentator Rush Limbaugh, one of the judges for the 2010 Miss America Pageant, speaks during a news conference for judges at the Planet Hollywood Resort & Casino January 27, 2010 in Las Vegas, Nevada. - Limbaugh, the US conservative radio host who spent more than four decades on the air, has died at aged 70 after a battle with cancer, his family said February 17, 2021. (Photo by Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban konzervatív ikonnak számító Rush Limbaugh tegnap 70 évesen tüdőrákban halt meg. Az ő nevéhez fűződik minden idők leghallgatottabb amerikai rádióműsora, amelyet a csúcson 20 millióan követtek hetente, valamint őt tartják a politikai rádióműsorok atyának.
Vágólapra másolva!

Rush Limbaugh halálának hírét felesége osztotta meg a rádióműsor hallgatóival. Limbaugh népszerű politikai rádióműsort vezetett, hét könyvet írt élete során,

amelyek közül kettő felkerült a New York Times sikerlistájára is.

Limbaugh televíziós műsorokban is gyakran feltűnt és az egyik legnépszerűbb konzervatív hangként volt nyilvántartva, akit a republikánus és a konzervatív beállítottságú amerikaiak imádtak, a demokraták és liberálisokról viszont ez nem mondható el.

Rush Limbaugh Forrás: AFP/2010 Getty Images/Ethan Miller

1994-ben a napi rádióműsora volt az egyik oka annak, hogy a republikánusok a szenátust és a képviselőházat is meg tudták nyerni a választásokon 40 év után először.

A párt a republikánus forradalomként is emlegetett választások alatt a kongresszusban 54 új helyet tudott szerezni, ami azóta is rekordnak számít.

Limbaugh-t az elképesztő siker után a republikánus párt tiszteletbeli tagnak választotta. Szintén magas kitüntetésben részesítette őt Donald Trump, aki 2020-ban elnöki kitüntetést adott Limbaugh-nak.