Kigyulladt több tucat tartálykocsi, lángba borult egy határátkelő az afgán-iráni határon

tűz az afgán-iráni határon
A videofelvételről készült képen füst száll fel több kigyulladt tartálykocsiból az Iszlám Kala-i határátkelőnél Afganisztánban 2021. február 13-án. Több gázolajat és benzint szállító kamion borult lángba az afgán-iráni határ egyik átkelőjénél, miután ismeretlen okból tűz keletkezett a vámhivatal egyik irodájában. A Reuters hírügynökség jelentése szerint hatvan ember sérült meg a balesetben.
Vágólapra másolva!
Lángba borult egy határátkelő az afgán-iráni határon, mert kigyulladt több tucat, üzemanyagot szállító tartálykocsi - közölték szombaton helyi illetékesek.
Vágólapra másolva!

- nyilatkozta Junusz Kazi Zada, a helyi kereskedelmi kamara illetékese. Hozzátette:

olyan iszonyatos a hőség a helyszínen, hogy egy kilométerre sem lehet megközelíteni.

A videofelvételről készült képen füst száll fel több kigyulladt tartálykocsiból az Iszlám Kala-i határátkelőnél Afganisztánban 2021. február 13-án Forrás: MTI/AP/-

Junusz Kazi Zada elmondta azt is, hogy iráni tűzoltók is segítenek megfékezni a lángokat, és légi támogatást is kértek, a többi között az Afganisztánban állomásozó NATO-csapatoktól is.

Kazi Zada 50 millió dollárra becsülte a keletkezett kárt.

Herát tartomány kormányzóságának szóvivője arról számolt be, hogy nem tudni mi okozta a tüzet, amely a vámhivatal egyik irodájában keletkezett.

A helyi mentők vezetőjének elmondása szerint 17 embert kellett kórházba vinni, többeket súlyos égési sérülésekkel.

A videofelvételről készült képen füst száll fel több kigyulladt tartálykocsiból az Iszlám Kala-i határátkelőnél Afganisztánban 2021. február 13-án Forrás: MTI/AP/-

A Reuters hírügynökség jelentése szerint hatvan ember sérült meg a balesetben.

Vahíd Katali, Herát kormányzója tudatta, hogy a tűz az elektromos hálózatban is kárt tett, ami miatt a tartományi székhely nagyrészén nincs áram.

Az érintett Iszlám Kala-i átkelő Afganisztán egyik legforgalmasabb közúti határátkelőhelye.