Japánban meghosszabbították a vészhelyzetet

Japán koronavírus
A japán főváros látképe 2021. január 29-én. A háttérben az ország jelképének számító, 3776 méteres Fudzsi hegy. Az előtérben balról a 2020-as olimpiai játékokra megépített Nemzeti Stadion. A koronavírus-járvány miatt elhalasztott ötkarikás játékokat a tervek szerint 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik meg.
Vágólapra másolva!
A japán kormány úgy döntött, hogy meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatt bevezetett vészhelyzetet 10 prefektúrában, köztük Tokióban március 7-ig - jelentette be hétfőn az NHK japán közszolgálati műsorszolgáltató.
Vágólapra másolva!

A kormány mindazonáltal feloldja a vészhelyzetet a kevésbé lakott Tocsigi prefektúrában, ahol csökkenőben van az újabb esetek száma - közölte az NHK.
A Reuters hírügynökség megjegyzi:

Szuga Josihide japán miniszterelnök egy sor intézkedést bevezetett a járvány harmadik hullámával szemben, miközben a kormány továbbra is eltökélt abban, hogy a terv szerint július 23-án megkezdődjön az olimpia.

A japán főváros látképe 2021. január 29-én. A háttérben az ország jelképének számító, 3776 méteres Fudzsi hegy. Az előtérben balról a 2020-as olimpiai játékokra megépített Nemzeti Stadion Forrás: MTI/AP/Szato Kiicsiro

A japán kormány iránti közbizalom mindazonáltal meggyengült a járvány kezelése miatt, amely bírálói szerint túl lassú és következetlen.

Az NHK szerint Japánban eddig 390 687 koronavírus-fertőzöttet és a fertőzésből eredő 5766 halálesetet regisztráltak.