Elszabadult két tigris a borneói állatkertből, megöltek egy gondozót és több állatot

tigris
Bengáli tigris (Panthera tigris tigris). A tigrisnek több alfaja létezik: a szibériai, a bengáli, az indokínai, a malajziai, a dél-kínai, és a szumátrai
Vágólapra másolva!
Két szumátrai tigris szökött meg pénteken a Sinka Zoo nevű állatkertből, Borneo szigetén. A napokig tartó esőzés miatt földcsuszamlás volt az állatkertnél, és megrongálódott a tigrisek kerítése, amik így könnyedén elhagyták a helyüket, majd megöltek egy gondozót és több állatot.
Vágólapra másolva!

A két 18 hónapos nőstény tigris után nagyszabású hajtóvadászat indult a nyugat-kalimantani Singkawang településen. A közeli turistalátványosságokat lezárták, és a rendőrök arra kérték a helyieket, hogy maradjanak otthon.

A 47 éves gondozót holtan találták meg a tigrisek kerítésének közelében,

miután az állatok megszöktek. Előtte számos elpusztult állatot is találtak a kerítés közelében, köztük egy struccot és egy majmot.

Szombaton sikerült elfogni az egyik tigrist, miután eltalálták egy nyugtatólövedékkel - írja a BBC.

Illusztráció Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Beng%C3%A1li_tigris#/media/F%C3%A1jl:Panthera_tigris_tigris.jpg

A hatóságok mindkét állatot élve szerették volna élve elfogni, azonban a másik tigrist kénytelenek voltak lelőni. Először nyugtatólövedékkel próbálkoztak, de az nem hatott, és az állat kezdett nagyon agresszívan viselkedni.

– mondta a helyi természetvédelmi ügynökség vezetője.

Azt is mondta, igyekeztek mindent megtenni, hogy élve fogják be a tigriseket, de az emberek biztonsága volt az elsődleges.