Vandálok megrongálták, maszkot festettek a Wilmingtoni Hosszú Ember emlékműre

The Long Man, Wilmington Hill, near Wilmington, South Downs, Sussex, England, United Kingdom, Europe day landmarks landmark outdoors travel travel destinations color image photography contemporary HORIZONTAL nobody ARCHAEOLOGY prehistoric chalk carved car
The Long Man, Wilmington Hill, near Wilmington, South Downs, Sussex, England, United Kingdom, Europe
Vágólapra másolva!
Az angol rendőrség vandalizmus, rongálás ügyében nyomoz, ugyanis ismeretlenek védőmaszkot festettek a Kelet-Sussex megyében található, műemlékvédelmi védettség alatt álló Wilmington-i Hosszú Ember krétarajzra - számolt be a történtekről a Sky News hírcsatorna.
Vágólapra másolva!

Mint írták egy történelmi, 72 méter magas (235 láb) krétafiguráról van szó, amelyre "elfogadhatatlan módon" maszkot festettek ismeretlenek valószínűleg hétfő éjszaka.

A kelet-sussex-i Brighton és Eastbourne között található, 1700-as évek elejére datált Wilmington-i Hosszú Ember-t, mint ősi emlékművet, a műemlékvédelmi törvény védi.

Az ősi műemlék létrehozásának időpontjáról ma is megoszlanak a tudósi vélemények, pontos időpontját nem tudják, de

egyes történészek szerint nem kizárt, hogy már 500 éve vájták a földbe a fehér óriás embert, aki két botot tart a kezeiben.

A sussexi rendőrség most a lakosság segítségét kéri, hogy jelentkezzenek azok, akik bármilyen információval tudnak szolgálni a totem megrongálásával kapcsolatban.

- nyilatkozta a Sussexi Rendőrség munkatársa, a nyomozást vezető Tom Carter őrmester.