Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szétosztották a koronavírus elleni oltást a hóban rekedt autósok között az oregoni egészségügyi dolgozók

Vágólapra másolva!
Azonnali döntést kellett hoznia az egészségügyi dolgozókból álló csapatnak a náluk lévő koronavírus-vakcinákról az amerikai Oregon államban, miután egy hatalmas hóviharban elakadtak az autópályán. Tudták, hogy nem érhetnek időben a kórházba az oltóanyagokkal, ezért inkább szétosztották, mielőtt lejárt volna a beadhatósági idejük.
Vágólapra másolva!

Nem tehettek mást az oregoni egészségügyi dolgozók, mint hogy helyben, az autópályán beoltottak néhány embert a náluk lévő Moderna-vakcinákkal, mielőtt lejárt volna a beadatási szavatosságuk - írja a Fox News.

A kórházi dolgozók éppen egy középiskolából tartottak hazafelé - ahol tömeges oltást tartottak -, amikor egy hóvihar megbénította őket az autópályán. Körülbelül 45 percre lehettek a következő oltási állomástól, így tudták, hogy

a dugóban esélyük sem lesz még azelőtt odaérni, hogy lejárnának a speciális körülmények között tárolható oltóanyagok.

Úgy döntöttek, hogy a hóban elakadt sofőrök között osztják szét a vakcinákat.

A Fox News azt írja, sokan örültek a lehetőségnek, és azonnal éltek vele. A portál idézte Michael Weber, a Josephine megyei közegészségügyi igazgatót, aki szerint

az egészségügyi dolgozók helyesen döntöttek a vészhelyzetben, hiszen az elsőszámú kötelességük az, hogy egyetlen vakcina se menjen kárba.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről