Hatalmas botrány: soron kívül oltották be a szlovák teniszcsillagot

Finals WTA
30 évesen visszavonult a világbajnok teniszező, Dominika Cibulková.
Vágólapra másolva!
A pozsonyi kramárei kórházban a héten a világhírű szlovák teniszezőnőt, Dominika Cibulkovát is beoltották koronavírus ellen. Csakhogy a nemrég visszavonult teniszcsillagnak az oltási stratégia szerint erre még legalább tavaszig várnia kellett volna, ezért mennie kellett az oltóközpont hibázó alkalmazottjának - írja a Paraméter.sk felvidéki hírportál.
Vágólapra másolva!

A kórház azt állítja, hogy az oltóközpont egyik munkatársa által Cibulková jogtalanul került fel a vakcinára jogosult személyek listájára.

Az illető ezért az incidens miatt már nem dolgozik az oltóközpontban.

Az intézmény szerint bárki beoltása, aki nem szerepel a vakcinára jogosult személyek hivatalos listáján, nincs összhangban az oltási stratégiával, éppen ezért az előnyben részesítést elfogadhatatlannak tartják.

Egy fiatalembert kikérdez egy járványügyi szakember a pozsonyi kramárei kórház előtt, mielőtt letesztelnék, 2020 márciusában. Forrás: AFP/Jozef Klamar

- áll a pozsonyi kramárei kórház hivatalos közleményében.

A Denník N napilap a botránnyal kapcsolatban megkérdezte Cibulkovát is, de választ egyelőre sem tőle, sem a szlovák egészségügyi minisztériumtól nem kaptak.

A 30 évesen visszavonult világbajnok teniszező, Dominika Cibulková. Forrás: Origo

Szlovákiában első körben az oltási stratégia szerint az egészségügyi alkalmazottak, a szociális otthonok alkalmazottai, valamint a létfontosságú infrastruktúrában dolgozók kaphatják meg a vakcinát. A szlovák napilap ugyanakkor cikkében megjegyzi, hogy

az egészségügyi minisztérium azonban több mint három hét után sem pontosította, hogy valójában kik tartoznak a létfontosságú infrastruktúrába .

Szlovákiában december 26-tól mostanáig megközelítőleg 20 ezer személyt oltottak be a koronavírus elleni vakcinával.