Jóváhagyták az egyik kínai vakcina vészhelyzeti alkalmazását Indonéziában

CoronaVac koronavírus vakcina Kína
ANKARA, TURKEY - DECEMBER 31: (----EDITORIAL USE ONLY - MANDATORY CREDIT - " TURKISH MINISTRY OF HEALTH/ HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) A health official analyses samples of CoronaVac vaccines after they were brought to Ankara, Turkey on December 31, 2020. Analyzes check the expected quality, effectiveness and reliability of the vaccine. During the analysis process, it is checked whether the formulation structure of the vaccine has changed. If it is found suitable after the tests that will take at least 14 days, the vaccine will be made available by giving "Emergency Use Approval". Turkish Ministry of Health/Handout / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Az indonéz élelmiszeripari és gyógyszerfelügyeleti hatóság hétfőn jóváhagyta a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó vakcinájának (CoronaVac) vészhelyzeti alkalmazását, a legveszélyeztetettebb csoportok beoltása már a héten megkezdődhet.
Vágólapra másolva!

Az élelmiszeripari és gyógyszerfelügyeleti hatóságot vezető Penny Lukito sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az adatok és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) útmutatása alapján a CoronaVac megfelelt az engedélyeztetés követelményeinek.

65 százalékos hatékonyság

Indonézia Brazília és Törökország mellett részt vesz a CoronaVac klinikai tesztelésének harmadik szakaszában.

Jóváhagyták a kíani vakcina vészhelyzeti alkalmazását Indonéziában Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Turkish Ministry Of Health/Hando

A brazíliai Instituto Butantan a múlt héten közölte, hogy a vakcina az enyhe fertőzések 78, a súlyos és mérsékelt fertőzések 100 százalékában bizonyult hatékonynak a vizsgált esetekben.

Decemberben

a török hatóságok 91,25 százalékos hatékonysági rátát állapítottak meg

egy részleges vizsgálatból, míg Indonéziában 65,3 százalékosnak bizonyult az oltóanyag hatékonysága.

Az iszlám vallástudósok megengedettnek minősítették

A vakcinát először Joko Widodo indonéziai elnöknek adják be, hogy meggyőzze az embereket az oltás biztonságosságáról. Őt követően a vírusfertőzésnek leginkább kitett, 1,3 millió egészségügyi dolgozót oltják be, majd a tartományok kormányzóit, erősítendő a lakosság bizalmát a vakcinában. Az oltási kampány előreláthatóan 15 hónapot vesz igénybe.

Az indonéziai iszlám vallástudósok (uléma) tanácsa a múlt héten vallásilag megengedettnek, azaz "halalnak" minősítette az oltóanyagot.

Indonézia 270 millió lakossal a világ negyedik legnépesebb országa, valamint a legnépesebb muszlim többségű ország. Délkelet-Ázsiában ott található a legtöbb koronavírus-fertőzött. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb összesítése szerint

a regisztrált fertőzöttek száma a 828 026, a haláleseteké pedig 24 129.

Becslések szerint a lakosság körülbelül 67 százalékát (181,5 millió embert) kell beoltani ahhoz, hogy közösségi immunitás alakuljon ki a koronavírussal szemben.

A jakartai kormány december közepén bejelentette, hogy az oltóanyagot ingyenessé teszi az indonéziai állampolgárok számára.