Hétre nőtt a halottak száma a norvégiai földcsuszamlásban

Norvégia, földcsuszamlás,
Mentőalakulatok tagjai kutatnak túlélők után az Oslótól északra fekvő Ask településen történt földcsuszamlás helyszínén 2021. január 2-án. A hatóságok szerint kilenc ember eltűnt, egy ember életét vesztette a három napja történt természeti katasztrófában, mintegy ezer lakost kellet evakuálni.
Vágólapra másolva!
A mentőalakulatok további három embert keresnek, akiknek nem tudják a hollétét és az állapotát a norvégiai Ask faluban történt földcsuszamlás után, amely számos házat romba döntött - számolt be a Deutsche Welle.
Vágólapra másolva!

Korábban megírtuk, hogy pusztító földcsuszamlás volt Norvégiában, amelyben sérültek és halottak is vannak. A földcsuszamlás Ask faluban történt, Oslo közelében.

Mentőalakulatok tagjai kutatnak túlélők után az Oslótól északra fekvő Ask településen történt földcsuszamlás helyszínén 2021. január 2-án. Forrás: MTI/EPA/NTB/Haakon Mosvold Larsen

A norvég hatóságok vasárnapi tájékoztatása szerint már csak három eltűnt után kutatnak, miután hetet közülük holtan találtak az aski romok alatt.

Az első halálos áldozatot, egy férfit pénteken találták meg, három holttestet szombaton, másik hármara pedig vasárnap estig találtak a házromok alatt.

- nyilatkozta Goran Syversen, az eltűnt személyek után kutató mentőalakulatok vezetője.