Akik golyót akarnak röpíteni Trumpba

Vágólapra másolva!
Apáti Bence írása az Origónak.
Vágólapra másolva!

Donald Trump a demokraták, mármint a "Demokraták" szerint erőszakra buzdította híveit, például akképpen, hogy hosszú időn keresztül arról beszélt, hogy csalások történhettek az amerikai választás során, és szerintük az általa felhergelt tömeg többek között ezért ostromolta meg a Capitoliumot.

Mely tömeg se nem ostromolt - a tüntetők néhány perc alatt bejutottak, sőt olyan felvételek is előkerültek, amelyeken az úgynevezett ostromlókat szívélyesen, és kicsit talán türelmetlenül tessékelik be az épületbe a rendfenntartók - se nemcsak Trump híveiből álltak, hiszen számos jel utal arra, hogy az Antifa is sikeresen beszivárgott a tiltakozók közé, és Trump sem buzdított erőszakra, mindössze annyit mondott, hogy hívei "békésen és hazafias érzelmektől fűtve hallassák a hangjukat".

De most talán hagyjuk az ostromot, fókuszáljunk inkább erre az erőszakra buzdítás munkacímű ellenzéki gondolatra.

A honi cenzúraigenlő sajtó, leánykori nevén függetlenobjektív média és a "Demokrata" Párt prominensei - no meg a színészek, rendezők, forgatókönyvírók, énekesek, celebek és táncoskomikusok -, egy emberként hangoztatják, hogy példátlan eset történt, még soha senki nem kérdőjelezte meg az amerikai választások tisztaságát, és soha senki nem buzdított erőszakra.

Hm.. Roppant érdekes állítások.

Annyira, hogy mi vitába is szállnánk velük, részint mert Trumphoz és több millió támogatójához hasonlóan mi is hajlamosak vagyunk félreértelmezni a szólásszabadságot, részint mert nem így emlékszünk.

Persze vannak veszélyei a dolognak, mert a valóság, illetve a tények, meg az igazság felemlegetése egyes liberálisok szerint igazi tőről metszett fasiszta gyűlöletbeszéd, olyan, amit a tech cégek jogosnak tekinthető letiltással, illetve törléssel szoktak jutalmazni.

Nancy Pelosi például egy alkalommal ezt mondta:

- Nem értem, hogy miért nincsenek széleskörű felkelések az országban. Pedig lehetnének"

Jönnek még hasonlóan erős mondatok, de itt azért álljunk meg a szusszanásnyira.

Pelosi nem kis hal, igazi nagy fehér cápa, a demokraták egyik legfontosabb nagyasszonysága: ő a Képviselőház elnöke.

Szerinte tehát felkelésekre lett volna szükség.

A fene tudja, de a felkelésekről mi eddig úgy tudtuk, hogy a nem túl békés rendezvények közé sorolandóak, szoktak is egyes résztvevőinek némi vérveszteséget okozni, az sem számít ritka jelenségnek, ha művelésük közben néhány ember kileheli a lelkét, és beszéljünk őszintén; elsődleges céljuk a fennálló hatalom megdöntése.

Erőszakkal ugyebár.

De ez a csodálatos és békés hölgy azt is mondta, hogy sajnálatos módon a szavazási rendszer és az alkotmány belső ellenségei a Fehér Házban vannak.

A szavazási rendszer ellenségei.. Brilliáns.

Bizonyos Rick Wilson, a The Lincoln Project alapítója pedig emígy szólt:

"Ki kell mennünk és golyót kell repítenünk Donald Trumpba. És ez tény."

Amolyan speciális, erőszakmentes, demokratikus és szivárványszínű golyóra gondolhatott.

Joe Biden megválasztott amerikai elnök is szélsőségesen pacifista ember hírében áll. Gyűlöli az erőszakot.

Nyilván ezért mondta egy alkalommal, hogy "ha a középiskolában volnánk, elvinném a tornaterem mögé és a lelket is kiverném belőle."

Juj, mit kapna Németh Szilárd, ha valami hasonlóról beszélt volna Fekete-Győr Andrással kapcsolatban.

Lenne olyan haddelhadd a 444-en, hogy csak..

Maxine Waters demokrata képviselő a következő megszólalónk:

"Megyek és elzavarom Trumpot ma este!"

Nyilván képletesen értette.

A CNN egyik legendásan objektív, fekete bőrű műsorvezetője szerint pedig a legkomolyabb terrorfenyegetettséget Amerikában a fehér férfiak jelentik.

Nem, ez nem rasszizmus.

De emlékezhetünk még az éteri hangú Madonnára is, aki 2017-ben egy nagygyűlésen arról beszélt, hogy sokat gondolkozott rajta, hogy felrobbantja a Fehér Házat. Mentségére szóljon, hogy állítása szerint később elmúlt benne ez a demokratikus és békés érzés.

A fenti példák, amelyek egyébként - az utolsó kivételével - a Newsmax nevű csatornán két fekete bőrű műsorvezető hölgy tolmácsolásában hangzottak el, fényesen bizonyítják, hogy nem Trump, hanem a Demokrata Párt és holdudvara érez különös vonzódást az erőszak iránt, és pont ők azok, akik nem szeretik elismerni ellenfeleik győzelmét.