Több ezer embert fertőzhettek meg nyaraló németek, mert nem szóltak nekik, hogy betegek

németország, koronavírus
Duisburg, 2020. augusztus 12. Diákok védőmaszkban hallgatják a tanítás újraindításával kapcsolatos tájékoztatást egy középiskola tornatermében Duisburgban 2020. augusztus 12-én, a koronavírus-járvány idején. Észak-Rajna-Vesztfália tartományban 2,5 millió tanuló kezdte meg az új tanévet ezen a napon. MTI/EPA/Sascha Steinbach
Vágólapra másolva!
Folytatódott a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése Németországban, 1415 új fertőzöttről adott hírt a Robert Koch intézet.
Vágólapra másolva!

Bajorországban tovább gyűrűzött a nyaralásból visszatérőkön elvégzett koronavírus-tesztekkel kapcsolatos botrány.

A hatóságok 44 ezer ilyen gyorstesztet végeztek el, és ezek közül több mint 900 pozitív lett.

Ennek ellenére az érintettek a mai napig nem kaptak értesítést az eredményről.

A hatóságok előbb azt ígérték, hogy csütörtök délutánig mindenki, akinek pozitív lett a tesztje, kézhez kapja az eredményt, de ez szombat délutánig sem történt meg.

A fertőzöttek közben több ezer másik embert fertőzhettek meg.

A bajor kormány arra hivatkozott, hogy nem számítottak ilyen nagy számú önként jelentkezőre.

Diákok védőmaszkban hallgatják a tanítás újraindításával kapcsolatos tájékoztatást egy középiskola tornatermében Duisburgban 2020. augusztus 12-én Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

A Robert Koch intézet szombat reggeli jelentése szerint 1415 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Németországban. A vírus terjedését jelzi, hogy 400 járás közül mindössze 24-ből nem jelentettek új megbetegedést az elmúlt hét napban, míg július közepén még 125 ilyen körzet volt.