Megadta magát egy terroristavezér, mert felrobbant egy gránátvető a kezében

Anduljihad Susukan, terroristavezér, Abu Sayyaf, Iszlám Állam, terrorista
Vágólapra másolva!
A Fülöp-szigeteki rendőrségnek adta meg magát egy terroristavezér, akit összefüggésbe hoztak két kanadai és egy malajziai túsz lefejezésével. Archie Gamboa rendőrfőkapitány azt mondta, az Abu Sayyaf iszlamista csoport parancsnoka, Anduljihad Susukan azt követően adta meg magát, hogy megsebesült egy összecsapásban az ország déli részén található Sulu tartományban.
Vágólapra másolva!

Anduljihad Susukant legalább 23 rendbeli gyilkossággal, hatrendbeli gyilkossági kísérlettel és ötrendbeli emberrablással vádolják.

Ő a kegyetlenségéről híres Abu Sayyaf legmagasabb rangú parancsnoka, akit idén őrizetbe vettek.

A Fülöp-szigeteki hadsereg évek óta harcol az iszlamista csoporttal, amelyet a délkelet-ázsiai ország és az Egyesült Államok is terrorszervezetként tart nyilván.

Az Abu Sayyaf tagjai előszeretettel hajtanak végre merényleteket, túszejtéseket és lefejezéseket.

A csoport sok fegyverese hűséget fogadott az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek.

Biztonsági tisztségviselők azzal vádolják Susukant és embereit, hogy turistákat raboltak a szomszédos Malajziából. Köztük volt egy maláj állampolgár is, akit a szélsőségesek 2015-ben gyilkoltak meg azon a napon, amikor Malajzia akkori miniszterelnöke, Najib Razak Manilába érkezett, hogy részt vegyen az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés csúcstalálkozóján.

Emellett a terroristavezér finanszírozta két kanadai férfi elrablását, akiket szintén megöltek, miután nem kapták meg értük a remélt váltságdíjat.

A kanadai túszokat lefejező Ben Yadah továbbra is szökésben van.

Susukan egy muszlim lázadóvezérnek, Nur Misuarinak adta meg magát, miután egy Sulu tartománybeli összecsapásban

felrobbant a kezében egy M203-as típusú gránátvető, és megsebesítette bal karját.

Katonai tisztségviselők egy ideig halottnak hitték, de később kiderült, hogy Misuari fogságában van. A szélsőségest a lázadóvezér adta át a kormánynak. Misuari csoportja 1996-ban békét kötött a manilai vezetéssel.