Kiterjesztik az éjszakai zárva tartást Görögországban

koronavírus, Görögország
Görög járványügyi szakember egy fiatal bolgár nőt vizsgál beutazása előtt a görög-bolgár határon 2020. július 30-án.
Vágólapra másolva!
Athénra és más térségekre is kiterjeszti Görögországban a kormány az éjszakai zárva tartást a koronavírusos fertőzöttek számának megemelkedése miatt.
Vágólapra másolva!

A pénteken bejelentett döntés szerint immár az ország legtöbb régiójában, így

Athénban és Szalonikiben, illetve a turisták által kedvelt számos szigeten is legkésőbb éjfélkor be kell zárniuk az éttermeknek, bároknak és szórakozóhelyeknek.

Emellett országosan tilos az ötven főt meghaladó rendezvények megtartása.

A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő utasok várják, hogy felszálljanak a görög szigetekre induló hajóra az Athén közelében fekvő pireuszi kikötőben 2020. augusztus 1-jén. A görög hatóságok szigorúbb járványügyi korlátozásokat vezettek be, miután ismét elkezdett nőni a fertőzöttek száma Forrás: MTI/AP/Jorgosz Karahalisz

- közölte a görög kormány szóvivője. A fertőzöttek számában az utóbbi hetekben mutatkozó növekedés miatt a görög hatóságok ismét szigorúbb egészségügyi intézkedéseket léptettek életbe, annak ellenére, hogy tart a turisztikai csúcsszezon.

A koronavírus terjedésének felgyorsulását annak tulajdonítják, hogy sok fiatal szabadságra ment és megfertőződött, a visszatérést követően pedig továbbadták a vírust rokonaiknak és barátaiknak a városokban.

Görög járványügyi szakember egy fiatal bolgár nőt vizsgál beutazása előtt a görög-bolgár határon 2020. július 30-án Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou

A hatóságok megfigyelése szerint

a turisták gyakran a kellő távolságtartási szabályokat mellőzve, és védőmaszk nélkül tolonganak éjszakába nyúlóan a szórakozóhelyeken.

A 10,5 millió lakosú országban 6381 az azonosított fertőzöttek száma, közülük 221-en haltak bele a betegségbe.