Hárman haltak meg a skóciai vonatbalesetben, vizsgálat indult

TOPSHOTS Horizontal
A still image taken from video footage shows smoke billowing from the scene of a train crash near Stonehaven in northeast Scotland on August 12, 2020. - A passenger train derailed in northeast Scotland on Wednesday, with reports of "serious injuries" in what First Minister Nicola Sturgeon described as "an extremely serious incident". The crash, close to the town of Stonehaven around 25 kilometres (15 miles) south of Aberdeen, followed severe flooding across parts of the region overnight. (Photo by Chris Harvey / CHRIS HARVEY, STV NEWS / ESN / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY ONSCREEN CREDIT : CHRIS HARVEY, STV NEWS" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Három halottat és hat sérültet eredményezett a szerdai skóciai vonatbaleset Aberdeenshire városi kerületében, Stonehaven közelében. A hatóságok megkezdték a vizsgálatot, hogy megállapítsák a katasztrófa pontos okát.
Vágólapra másolva!

A baleset miatt a hatóságokat reggel 9.40 körül értesítették. Mentőautók tucatjai érkeztek a helyszínre, mentőhelikoptert is bevetve. A baleset következtében az egyik vagon a tetejére borult.

Rengeteg mentőautó érkezett a helyszínre Forrás: AFP/Michal Wachucik

Andrew Haines, a Network Rail vasúttársaság vezérigazgatója olaszországi nyaralását megszakítva érkezik a helyszínre csütörtökön. A vasúttársaság a múlt hónapban már figyelmeztettet a vasúthálózat sérülékenységére egy éves jelentésre hivatkozva,

- olvasható a Sky News oldalán.

Gomolygó füst a vonat kisiklása után Forrás: AFP/Chris Harvey

A brit közlekedésért felelős miniszter, Grant Shapps együttérzéséről biztosította a családokat, köszönetet mondott a mentőcsapatoknak, és tanulni fognak a tragédiából ígérete szerint.

A körzetben több vasúti járatot is töröltek szerdán, valamint számos iskolai tanítást is felfüggesztettek a viharok okozta árvizek miatt.