Tovább szigorít Olaszország több országgal szemben

a tengerpartokon romlik a járványügyi helyzet, Fregene, Olaszország, koronavírus
A lifeguard wearing a protective facemask, patrols on the beach of Fregene near Rome, on May 30, 2020 as private beaches reopen as Italy eases its lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus. (Photo by Tiziana FABI / AFP)
Vágólapra másolva!
Olaszországban szeptember 7-ig kötelező a koronavírusteszt elvégzése a Horvátországból, Görögországból, Máltáról és Spanyolországból érkező utazók számára, míg a Kolumbiából érkezőket kitiltották az ország területéről - derült ki egy szerda esti rendeletből.
Vágólapra másolva!

Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter közleményében azt írta, hogy meg kell védeni az elmúlt hónapokban nagy áldozatok árán elért eredményeket.

A reptereken, kikötőkben és határokon lehetőség van helyszíni gyorstesztek elvégzésére, de elfogadják a 72 óránál nem régebben elvégzett koronavírusteszt eredményét, illetve azt is, ha az Olaszországba belépő vállalja, hogy két napon belül elvégezteti a tesztet, az eredmény megérkezéséig pedig karanténba vonul. A külföldről érkező olaszoknak minden esetben jelenteniük kell az egészségügyi hatóságoknak, hogy hazatértek.

Illusztráció Forrás: AFP/Tiziana Fabi

Kolumbia felkerült a kockázatos országok olasz listájára Koszovó, Szerbia, Montenegró, Bosznia, Észak-Macedónia és Moldova mellé. A római kormány azokat is kitiltotta, akik a megelőző két hétben Örményországban, Bahreinben, Bangladesben, Brazíliában, Chilében, Kuvaitban, Ománban, Panamában, Peruban vagy a Dominikai Köztársaságban tartózkodtak.

A Bulgáriából és Romániából érkezőkre karantén vár Olaszországban.

Az elmúlt napokban több olasz tartomány egyoldalúan karanténra kötelezte a kockázatosnak ítélt országokból érkező utazókat. Az új kormányrendelet célja, hogy összehangolja és egységesítse ezeket a gyakorlatokat.