Argentína és Mexikó közösen gyártja majd a brit fejlesztésű Covid-19 oltást

pandemic virus health government Horizontal
Alberto Fernández
Vágólapra másolva!
Argentína és Mexikó az AstraZeneca brit gyógyszeripari csoport és az oxfordi egyetem által kidolgozott Covid-19 elleni védőoltást fogja gyártani, hogy azt Brazília kivételével Latin-Amerikában forgalmazza - jelentette be Alberto Fernández argentin elnök.
Vágólapra másolva!

Elmondta: az AstraZeneca csoport megállapodást írt alá a Slim nevű alapítvánnyal arról, hogy 150-200 millió adag, Latin-Amerikának szánt védőoltást állítson elő. Egy adag ára 3-4 amerikai dollár (900-1200 Ft) körül várható.

Alberto Fernández Forrás: AFP/Juan Mabromata

A vakcina már 2021 első fél évében elérhető lesz a térség kormányai, államai számára. Hozzátette, hogy az elosztást igazságosan végzik majd a térség kormányainak igényei szerint. A védőoltás latin-amerikai gyártását Argentína és Mexikó veszi kézbe, ez teszi lehetővé azt, hogy a térség országai gyorsan és hatékonyan hozzájussanak.

Az AstraZeneca számításai szerint a védőoltás klinikai vizsgálatai ősszel fejeződnek be.
A brit gyógyszeripari csoport már több megállapodást kötött arról, hogy a vakcinából szállítson az Egyesült Államokba, Nagy-Britanniába, Franciaországba, Hollandiába, Japánba, Németországba és Olaszországba.