Óriási károkat szenvedett a szerb turizmus a koronavírus miatt

PUTYIN, Vlagyimir, vakcina
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Igényelné a koronavírus elleni orosz védőoltást Bosznia-Hercegovina többségében szerbek lakta részének, a boszniai Szerb Köztársaságnak a vezetése, ám ehhez a másik országrész, a bosnyákok és horvátok lakta Bosznia-hercegovinai Föderáció hozzájárulása is szükséges, utóbbi viszont azt az utat kívánja követni, amelyet az Európai Unió határoz meg.
Vágólapra másolva!

Bosznia-Hercegovinában szerdáról csütörtökre 14 708-ról 14 961-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma, és a halálos áldozatok száma pedig 443-ról 453-ra emelkedett.

Szerbiában szerdára az előző napi 28 497-ről 28 751-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Szerdán hat újabb halálos áldozata volt a betegségnek, ezzel a halottak száma 658-ra emelkedett. A kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter közölte,

a szerbiai turizmus az idei évben eddig mintegy egymilliárd eurós (több mint 345 milliárd forint) kárt szenvedett.

A külföldi turisták hiányát a belföldi turizmus megnövekedése sem tudja pótolni, ám a kiesés mértékét csak a nyári szezon végét követően lehet majd pontosan tudni - tette hozzá.

Az orosz egészségügyi minisztérium által közreadott kép a Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet által kifejlesztett koronavírus elleni vakcinát tartalmazó ampullákról. Forrás: MTI/EPA/Orosz egészségügyi minisztérium/-

Koszovóban egy nap alatt 10 590-ről 10 795-re nőtt az azonosított fertőzöttek és tizeneggyel 365-re a halálos áldozatok száma.

Észak-Macedóniában 24 óra alatt 12 083-ról 12 217-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Szerdán egy halálos áldozata volt a Covid-19-betegségnek, amivel a halottak száma 530-ra nőtt. A kormány egyelőre nem döntött arról, hogyan indulhat el az oktatás szeptemberben, ám a várakozások szerint bizonyos diákok az iskolapadokban, más tanulók pedig otthon virtuális oktatás keretében tanulhatnak majd.

Montenegróban csütörtökre 3748-ról 3813-ra emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában kettő halálos áldozata volt a koronavírusnak, így a halottak száma 73-ra nőtt.